En caffe latte har en samlet volumen på 180 ml eller mere, hvor espressoen er klar i koppen, og det piskede mælkeskum hældes i og slutter af med at lave et billede af mælken på kaffens overflade, med et motiv af rosetta eller anden latte-kunst.
Latte macchiato består af trelag: varm mælk, espresso, mælkeskum.
Tilsammen danner de en mælkeagtig kaffedrik på over 2 dl, eller espresso og mindst 200 ml varm opskummet mælk.
Mens mælken til latte macchiato piskes med vægt på skumtætheden og -højden, er det for caffe latte vigtigt at opnå et homogent cremet mikroskum.
Forskelle i teknologien til at piske og samle drikken har en mærkbar effekt på smagen af den resulterende kaffe.
Når man tager en slurk af en latte macchiato, vil det robuste mælkeskum være den første smagsnote efterfulgt af espressoens skarphed og den varme mælks sødme.
Med en caffe latte opnår man ved at bruge mælk i form af mikroskum en afbalanceret smag, der er sødlig som kaffe og frem for alt harmonisk delikat med hver slurk helt ned i bunden af koppen.
En sammenligning af disse to ens kaffedrikke bør primært være en beskrivelse af deres karakteristika.
Forklare, at det er to drikke, to opskrifter og to måder at tilberede og smage kaffe med mælk i en større mængde.
Jeg mener, at den resulterende kop kaffe, der er tilberedt på denne måde, takket være tilberedningsteknologien, giver en absolut optimal balance mellem smagene og lader potentialet i kombinationen af kvalitetsmælk og udsøgt kaffe skinne igennem.
Optimalt ekstraheret espresso, selv fra afrikanske kaffer med en behagelig syrlighed, kan forbedre sødmen i varm mælk.
Du vil smile af glæde over en luksuriøst fløjlsblød latte, som du helt sikkert ikke vil have sukker til længere.