:

Kan man fryse løg og hvidløg?

Sabryna Lubowitz
Sabryna Lubowitz
2025-07-23 15:03:55
Count answers : 5
0
Hvidløg er følsomme over for lys, fugt og varme, så det er vigtigt at opbevare det et mørkt og tørt sted for at forlænge holdbarheden. Hvidløg kan også opbevares i fryseren. Pil og skær hvidløgene i mindre stykker og opbevar i en lufttæt krukke eller pose. Du kan også fryse hvidløget i hele fed og tage så mange fed hvidløg ud, som du har brug for, når du laver mad.
Clotilde Bauch
Clotilde Bauch
2025-07-20 11:34:53
Count answers : 3
0
For at undgå, at hvidløget bliver dårligt kan man faktisk komme det i fryseren. På den måde holder det sig friskt, indtil man skal bruge det. Du kan både fryse det ned helt eller hakket - du skal blot sørge for, at det bliver pakket godt ind og er lufttæt. Hvis du vil have at du nemt at finde ud af, hvor meget hvidløg du skal bruge, så er det nemmeste faktisk at hakke hvidløget og fryse det ned i olie. Således kan du nemt styre hvor meget hvidløg du tager ud af fryseren, da olie ikke kan fryse. Du bør til dette formål bruge en smagsneutral olie.
Maximillia Cremin
Maximillia Cremin
2025-07-09 13:28:10
Count answers : 4
0
Ja, det er faktisk præcis, hvad man kan gøre. Det er muligt både at fryse dem hele eller hakket, men sørg for at opbevare det i en forpakning, som er lufttæt. Det mest praktiske er imidlertid at skære hvidløget i skiver og lægge det i olie i en frysepose. Til forskel fra at lægge et helt eller hakkede hvidløg ned, så gør olien, at det ikke fryser, hvorved du nemt kan tage den mængde hvidløg frem, som du har brug for. Det er også muligt at fryse både æg og løg ned.
Werner Brekke
Werner Brekke
2025-07-09 08:10:28
Count answers : 4
0
Det kræver ikke andet end en smule forberedelse. Start med at pille feddene – det mest irriterende trin, indrømmet – men her kommer det første trick: Læg de hele, upillede fed i vand natten over. Når du har pillet feddene, smid dem direkte i fryseren – gerne i en frysepose eller en lufttæt beholder. Og når du så står og skal lave alt fra pastasauce til hvidløgsbrød, tager du bare ét (eller tre) frosne fed op og river det direkte ned i gryden eller på panden. Man skulle tro, at frysning ville tage livet af både smag og tekstur, men hvidløg er lidt af en undtagelse i grøntafdelingen. Det har lavere vandindhold end fx løg eller porrer – cirka 60 %, hvor løg ligger tættere på 90 %. Hvorfor frossent hvidløg virker bedre end du tror Man skulle tro, at frysning ville tage livet af både smag og tekstur, men hvidløg er lidt af en undtagelse i grøntafdelingen. Det har lavere vandindhold end fx løg eller porrer – cirka 60 %, hvor løg ligger tættere på 90 %. Det fede ved det her trick er, at du slipper for at tænke over, om hvidløget nu er for gammelt, for mugnet eller for udtørret. Det ligger bare der, i din fryser, og venter på at gøre dine måltider bedre. Så næste gang du står med et net hvidløg og tænker, at du aldrig får brugt det hele – tænk som en køkkenninja og frys det ned. Du kommer ikke til at fortryde det.