:

Hvor meget salat til 30 personer?

Giovanni Bradtke
Giovanni Bradtke
2025-08-17 05:52:29
Count answers : 23
0
Salat: 125 g. Mængde forret pr. person. Forret: 150-250 g. Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 g mad pr. person. Ovenstående oversigt er et gennemsnit. Du kender dine gæster bedst, så beregn fx mere kød, hvis der er en rigtig kødelsker i selskabet. Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 g mad pr. person. Salat: 125 g. Forret: 150-250 g. Mængde tilbehør pr. person. Kartofler, uskrællede: 250 g. Pasta, tørret: 75-100 g. Pasta, frisk: 125-150 g. Nudler: 75-100 g. Ris: 70 g (1 dl). Couscous: 75 g. Grøntsager: 150 g. Salat: 125 g. Sauce: 1 dl. Mængde kød pr. person. Kød med ben: 250 g. Kød uden ben til steg: 150-200 g. Kød uden ben til gryderetter: 100-150 g. Hakket kød: 100-125 g. Pølser: 150-200 g. Spareribs: 750 g. Laks: 125-200 g. Rødspætte: 200-250 g. Rødspættefilet: 125-200 g. Mængde dessert pr. person. Dessert: 150-250 g. Ost: 50 g pr. person. For 30 personer: 125 g x 30 = 3750 g.
Ellen Emmerich
Ellen Emmerich
2025-08-15 06:50:13
Count answers : 17
0
Som tommelfingerregel kan du regne med følgende mængder pr. voksen: Salat og grønt: 100-150 g. Hvis du har 30 gæster, kan du altså regne med 30 * 100-150 g som en estimator for salat og grønt, det vil sige mellem 3000 og 4500 gram salat. Husk også at tage højde for antallet af retter, gæsternes appetit mm. Til børn kan du typisk halvere mængderne. Hvor mange liter is til 10 personer? Beregn 1,5-2 dl is pr. person som del af en dessert og 2,5-3 dl, hvis isen udgør hele desserten. Her er nogle eksempler på populære retter til festlige anledninger: Opskrift Green Goddess salat Find mere inspiration til festmad her.

Read also

Hvor mange gram karrysalat pr. person?

25 g karrysalat Du skal tage hensyn til dine gæsters smag og appetit Det er nærmest umuligt at lav Read More

Hvilke krydderier er i karry?

En dansk karry kan bestå af gurkemeje, hvid peber, cayennepeber, koriander og muskatblomme med nogle Read More

Eino Dietrich
Eino Dietrich
2025-08-02 22:20:03
Count answers : 20
0
Når du tilrettelægger menuen, kan du derfor lægge mængderne sammen og gange op med antal deltagere, så rammer du næppe helt ved siden af. Uanset om du inviterer til 3-retters middag eller fest, kan du som tommelfingerregel regne med, at gæsterne spiser 6-800 gr. mad pr. person, alt i iberegnet, også brød. Det er hverken sjovt at lave for meget eller for lidt mad til familie og gæster, så her får du et fingerpeg om, hvor meget du cirka skal beregne pr. person.
Laurie Waters
Laurie Waters
2025-07-28 01:46:34
Count answers : 21
0
Grøntsager150 gram Det er rå vægt før de er skrællet og tilberedt. Man beregner typisk 7-800 gram mad pr. person i alt. Så serverer du 3 retter, så skal du altså fordele mængden af mad ud på alle 3 retter. Er du i tvivl, så lav lidt ekstra. Du skal regne med ca. 200 gram kartofler pr. person. Forret: 175 gram Hovedret: 500 gram Dessert: 125 gram Der er unægtelig forskel på om man holder en herrefest for det lokale murerlaug, eller har inviteret datterens veninder over til mad? Så her må man selv trække lidt fra eller ligge lidt til. Mit bedste råd, er at sørge for der er mad nok. De fleste ting kan bruges dagen efter, og ofte er der også noget der kan fryses. Man vil ikke være vært for den fest, hvor folk snakker om at der ikke var mad nok!

Read also

Hvor meget salat skal man beregne pr. person?

Hvor meget salat skal man beregne pr. person? Som tommelfingerregel kan du regne med, at gæsterne sp Read More

Hvor mange liter sovs til 10 personer?

Sauce: 1 dl Mængde forret pr. person Suppe: 2½-3 dl Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 Read More

Eugene Cormier
Eugene Cormier
2025-07-23 16:30:51
Count answers : 14
0
Ingredienser til 4 personer 2 hjertesalater eller spidskål Vil du hellere lave en sprød spidskålssalat, skal du i stedet for grøn salat bruge 1 lille spidskål til 4 personer. For at lave en til 30 personer så skal man bruge 7,5 hjertesalater eller spidskål Hvis du vil lave en salat med begge dele skal du selv vælge hvor meget du vil bruge af hver.
Crawford Schoen
Crawford Schoen
2025-07-18 00:20:33
Count answers : 15
0
Blandet salat: 75-125 g pr. voksen. Til børn kan du som regel halvere mængden. Til en fest med 30 voksne ville det således være 75-125 g pr. person, altså 2250-3750 g, hvilket svarer til 2,25-3,75 kg salat.

Read also

Hvor mange dage kan hjemmelavet tunsalat holde sig?

En hjemmelavet tunsalat kan holde sig i køleskabet i op til 2-3 dage, hvis den opbevares korrekt i e Read More

Kan man fryse tun salat?

Det kan sagtens lade sig gøre ja, men vi anbefaler det ikke. Tunsalat der er lavet på mayonnaise, yo Read More

Theron Cruickshank
Theron Cruickshank
2025-07-07 09:20:48
Count answers : 22
0
Grøn salat100 g. Blandet salat150 g. Dette oversættet til 30 personer ville være Grøn salat 3000 g og Blandet salat 4500 g.
Sabina Dietrich
Sabina Dietrich
2025-06-27 07:18:51
Count answers : 14
0
Garniture som tilbehør skal der ca. være mindst 100 gram pr. person. Forretten kan bestå af suppe, skaldyr, fisk, salat og alt muligt andet. Diverse forretter: Mindst 150 gram pr. person alt i alt. For en større middag eller fest hvor mænd generelt spiser mere kød end kvinder, kan man beregne mængden efter mænds forbrug af kød. Hvis det for eksempel er en fødselsdag med 30 kvinder, beregner vi kun mellem 150-180 gram kød pr. person. Omregnet til 30 personer ville det være mellem 3000 og 5400 gram kød eller fisk. Til gæster kan man servere hovedret med fisk, hvor der også kan serveres kartofler og pasta. For mænd kunne det være, at man lægger lidt til på mængden for hovedret, hvis de skal have kød eller fisk. Når der er et selskab, kigger man på, hvor mange kvinder der er i forhold til mænd. For mænd kunne det være, at man lægger lidt til på mængden for fisk, hvis de skal have fisk. Hvis buffet med tre slags kød, divideres 200 med tre. Det er svært at vide, hvis man inviterer til en større fest eller komsammen. For fisk kunne det være mellem 150-200 gram pr. person, men mænd spiser ofte mere kød, så hvis det for eksempel er en fødselsdag med mænd, beregner vi kun mellem 150-200 gram kød pr. person. Salat og grøntsager som tilbehør skal der ca. være mindst 100 gram pr. person, hvilket giver mellem 3000 gram salat eller grøntsager til 30 personer.

Read also

Kan man lave kold kartoffelsalat dagen før?

Klassisk kold kartoffelsalat er en helt fast del af vores sommermenu og serveres gerne mindst ugentl Read More

Hvilke krydderier er der i karry?

En dansk karry kan bestå af gurkemeje, hvid peber, cayennepeber, koriander og muskatblomme med nogle Read More