Hvilken pasta er sundest?

Andre Kozey
2025-07-15 17:51:34
Count answers
: 2
Kogte kartofler er et sundere alternativ til både pasta og ris.
Jo længere du scroller ned på listen, jo bedre er madvaren for dit vægttab.
Dit ideelle gennemsnit for alt du spiser ned imod 125 kcal pr. /100 gram.
Pasta og ris (alle varer samlet) 128-370 kcal pr. /100 gram.
Pasta 128-370 kcal pr. /100 gram.

Aimee Roob
2025-07-12 14:32:11
Count answers
: 4
Fuldkornspasta og brune ris smager lige så godt som de mere hvide produkter.
Men hvis vi vil have ordentlig næring, skal vi snuppe fuldkornspasta og brune ris næste gang.
Det er bedst at spise fuldkornspasta.
Det er dog fuldkornsris - de brune ris - som er sundest og har det højeste indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi får 75 gram fuldkorn om dagen, og her vil en portion fuldkornspasta to-tre gange om ugen pynte på regnskabet.
Kostfibre er både gode for fordøjelsen og har en forebyggende effekt i forhold til en lang række sygdomme blandt andet diabetes og hjerte-karsygdomme.
En ekstra bonus ved at holde sig til fuldkornspasta, brune ris og andre fødevarer, der indeholder fuldkorn, er, at de giver større mæthedsfølelse.

Gabriella Huel
2025-07-06 15:24:48
Count answers
: 4
Mange tror, at man tager på ved at spise kartofler, men det er en myte. Kartofler er sundere og indeholder færre kalorier end for eksempel ris og pasta. 100 gram kartofler indeholder 80 kilokalorier, mens brune ris indeholder 368 kilokalorier og pasta 368. Vi anbefaler faktisk, at man spiser kartofler oftere end ris og pasta. Skal man endelig spise ris og pasta, råder Fødevarestyrelsen til, at det er fuldkornspasta og ris med skal, som indeholder flere kostfibre og mætter længere. Kartofler indeholder både B- og C-vitaminer og er rige på kostfibre.

Aubree Harris
2025-06-22 15:51:51
Count answers
: 2
Fuldkornspastaen er et sundere alternativ, hvis den erstatter den hvide pasta.
Men hvis fuldkornspastaen konsekvent erstatter grøntsagerne, er det ikke sundt.
Fuldkornspasta kan være en fornuftig kilde til kulhydrater, og du får et passende indtag af kostfibre samtidig.
Så det handler hele tiden om balance i kosten.
Hvis du vælger et fuldkornspastaprodukt, så er det et fornuftigt element i din kost, og så gør det ikke ondt på mig, at man spiser det tre gange om ugen.
Bare du ikke gør det syv dage om ugen.
Der skal også være plads til de andre ting, vi anbefaler, at folk spiser.
Og det skal være fuldkornsversionen, hvis pastaen skal tælle som sund og bidrage til Fødevarestyrelsens anbefalinger om 75 gram fuldkorn dagligt.
Fuldkornsanbefalingen gælder det totale indtag af fuldkorn, ligegyldigt hvor vi får det fra.
Og pasta er én af de måder, vi kan få fuldkorn på.
Det behøver ikke være brød eller morgenmadsprodukter med korn.
Du kan eksempelvis få dit hvedefuldkorn fra pastaen, dit rugfuldkorn fra rugbrødet og dit havrefuldkorn fra havregrynene om morgenen.
Så har du allerede fået tre typer korn, og så er det måske nemmere at nå op på det anbefalede fuldkornsindtag.