:

Kan anden steges dagen før?

Vita Spencer
Vita Spencer
2025-07-05 08:17:02
Count answers : 3
0
At lave andesteg dagen før juleaften kan virkelig anbefales. Når anden er stegt, skærer du den ud i store stykker og gør den klar til at blive varmet op lige inden julemiddagen. Du kan med stor fordel stege din and dagen før juleaften. Juleaften: Lige inden opvarmningen, smører du andestykkerne med fedtet fra andefonden, så de bevarer saft og smag under opvarmningen. Varm andestykkerne i ca. 20-30 minutter ved 180 grader. Og du vil ikke kunne smage, at anden er stegt dagen i forvejen. Steg anden dagen før
Leif McKenzie
Leif McKenzie
2025-07-05 06:14:12
Count answers : 8
0
Du kan sagtens stege juleanden dagen før, den skal serveres. Steg anden, parter den og læg den i en bradepande. Gem lidt af stegefedtet dels til sauce og dels til at smøre anden med inden den lunes. Når anden skal spises, pensles den med andefedt og lunes ved 200° i ca. 10 min. Er skindet ikke sprødt kan temperaturen hæves til 250° eller grill, og anden steges et par minutter mere.
Berry Marvin
Berry Marvin
2025-07-05 05:46:08
Count answers : 6
0
Jeg steger altid anden dagen før, lægger den afkøle og står til næste dag, parterer den, smører den med andefedt og sætter den under grillen ca et kvarter, smager som nystegt. Man kan sagtens stege anden dagen før, da man gerne kan eftervarme den dagen efter, og den smager sådan set lige så godt som når man steger den på selve dagen. Jeg har altid stegt anden og lavet sovs dagen før, da jeg mange gange har haft vagt juleaften til kl. 15. Jeg gør faktisk, det samme med Kalkun, det giver også et meget fint resultat. Det virker helt perfekt at stege anden dagen før, så er man fri for al fedteriet, når anden skal serveres. Jeg har gjort det i mange år og har aldrig haft nogen problemer med, at anden ikke smagte godt, eller at den var tør. Det giver en fin mulighed for at få anden til at smage som nystegt, selv om den er stegt dagen før. Nemt og godt, ikke på højde med friskstegt, men opvejes totalt af at bradepanden ikke står til den 25, og skyen kan køle så meget af, at den er nem at skumme for fedt.
Norwood Dach
Norwood Dach
2025-07-05 03:39:10
Count answers : 4
0
Faktisk er det en rigtig god idé at stege anden lillejuleaften, altså dagen før den skal bruges. Så når kødet at samle mere smag. Beklæd fadet med anden med sølvpapir, og stil den i køleskabet til næste dag.
Abbie Gleason
Abbie Gleason
2025-07-05 03:12:35
Count answers : 3
0
And kan sagtens steges dagen før, så den blot skal varmes juleaften. Anden er nu klar til at blive stegt efter én af følgende metoder: Uanset hvilken metode, der er brugt til stegning gøres nu flg. for at gøre anden klar til opvarmning dagen efter: Lad den færdigstegte and afkøle. Andens rygstykker lægges i små bunker i det ovnfaste fad og dækkes til med det overskydende skind, som forhindrer, at kødet udtørrer ved opvarmning. Læg æbler og svesker i en bunke ved siden af kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i køleskab til næste dag. Husk også at gemme andefedtet. Ved genopvarmning skal anden have så kort tid som muligt i den varme ovn for at bevare saft og smag. Derfor er ovnen nødt til at være opvarmet. Saucen kan også sagtens laves færdig dagen før og varmes inden servering.