:

Hvilket kød til hakket oksekød?

Angus O'Conner
Angus O'Conner
2025-07-02 08:17:27
Count answers : 11
0
Hvis du ellers ville anvende oksekød, kan du sagtens bruge kalv. Kalvekød giver også mulighed for at eksperimentere mere med smagsnuancerne i retterne. En tommelfingerregel er, at du er mere sikker på at få et mørt produkt, når du køber kalvekød. Dansk kalvekød smager hen af oksekød, dog er det lidt mildere og med en finere struktur, og så er det en anelse lysere i farven. Det passer rigtig godt til langt de fleste saucer og tilbehør. Kalven bliver slagtet inden den bliver 1 år, det betyder, at kødet er finere og mildere i strukturen end oksekød - og også mere mørt. Det kan med fordel tilberedes ved lavere temperaturer end oksekød og i kortere tid.
Rachel Cruickshank
Rachel Cruickshank
2025-07-02 03:29:21
Count answers : 5
0
Hak kød af bov, nakke og bryst til hakkebøf. Hakkebøffer eller karbonader og krebinetter, hvis det er grisekød, bliver bedst af kød fra forenden, som ikke er magert. Kig efter navne som bov, nakke og bryst. Køb gerne hele store stykker, det er billigst. Fjern fedtkanten og andre fedtbræmmer. Hak kød af yderlår, lårtunge eller mignon og inderlår til gryderetter. Bagenden af dyret giver mere magert hakkekød end forenden. Det magre hakkekød er velegnet til kødboller og gryderetter. Kig efter udskæringer med navne som yderlår, lårtunge eller mignon og inderlår. Behold gerne synligt fedt på kødet eller tilsæt lidt røget bacon til meget magre stykker, da kødet ellers kan smuldre og blive meget tørt ved tilberedning. Kun hvis du vil hakke kød til tartar, skal du bruge magre og møre udskæringer som mørbrad, klump, filet eller tyndsteg fra okse.
Lexus Schuppe
Lexus Schuppe
2025-07-02 03:20:32
Count answers : 4
0
Hakket oksekød kommer typisk fra kød fra bov, skank, halskød generelt, yderlår og bryst. Der kan være forskel på saftighed og konsistens af de færdige hakkebøffer, alt efter hvilken udskæring kødet er hakket af. Det er generelt ikke muligt at læse af varedeklarationen, hvilket kød varen er hakket af, men køber du kød hos en slagter, kan du altid spørge dig frem.