:

Hvordan kan man erstatte kød?

Giovanni Bradtke
Giovanni Bradtke
2025-07-02 06:57:04
Count answers : 5
0
Du vil gerne skære ned på kødet, men hvad skal kødet erstattes med? Ditte Ingemann, der har skrevet flere grønne kogebøger, guider til, hvilke basisvarer der skal være i skabet og fryseren, hvis du vil forsøge dig som flexi- eller vegetar.
Zion Feeney
Zion Feeney
2025-07-02 03:40:00
Count answers : 4
0
Krop & velvære13. februar 2012Tørrede bælgfrugter giver en bedre mæthed end kød, og kan med fordel erstatte kødet Vil du gerne skære ned på dit forbrug af kød, men mangler du noget at erstatte kødet med, så retten fortsat har fylde og mætter? Så kan du med fordel skifte dit fokus fra kødet i køledisken til hylderne med tørrede bælgfrugter som kikærter, bønner og forskelligfarvede linser, lyder rådet fra kostekspert Birgitte Escherich, der er direktør og medejere af Kostkompagniet. - De tørrede bælgfrugter har udover et højt indhold af kostfibre også et meget højt indhold af proteiner, hvilket gør, at man faktisk sagtens kan erstatte kød med de tørrede bælgfrugter, forklarer hun til Alive.dk. Og der er flere fordele ved enten helt at droppe kødet eller erstatte store dele af kødet med enten kikærter, linser eller bønner. De tørrede bælgfrugter giver nemlig en bedre fornemmelse i maven i forhold til kød. Man kan også lade bælgfrugterne helt erstatte kødet. I en lasagne kan man med fordel skifte kødet ud med linser, ligesom man kan lave en kødsauce, hvor linser, bønner eller kikærter udgør kødet. Skal man eksempelvis lave bøffer eller frikadeller, så kan man blende bælgfrugterne og tilsætte dem i farsen. Man kan med fordel tage hensyn til, hvilken type kød man bruger og vælge en bønne, der passer til. Er det kyllingefars, kan man bruge hvide bønner eller kikærter, mens kidneybønner passer bedre til oksekød. Fars kan sagtens opsluge 50 procent blendede bælgfrugter.
Jaclyn Barrows
Jaclyn Barrows
2025-07-02 02:33:36
Count answers : 6
0
Kikærten kan bruges i de fleste retter, mætter godt, og så er den fuld af gode egenskaber, din krop vil takke dig for. Kikærter har et højt proteinindhold og er derfor en glimrende kilde til protein i et måltid uden kød. Derudover har kikærter også et højt fiber- og jernindhold. Disse egenskaber gør kikærter til en god erstatning for kødet, og du er derfor, med kikærter i indkøbskurven, godt på vej mod det velsmagende og mættende måltid, der lever op til ønsket om mindre kød på tallerkenen. Kikærter er altså en glimrende erstatning for kød, hvis du har et ønske om at mindske dit indtag i løbet af ugen.
Green Muller
Green Muller
2025-07-02 01:52:07
Count answers : 3
0
Man kan erstatte kød med plantebaserede proteiner som linser og bønner, tofu og tempeh, quinoa og bulgur. Linser kan bruges i stedet for hakket kød i retter som lasagne, tacos eller chili. Grønne linser fungerer særligt godt som køderstatning. Tofu og tempeh kan marineres og steges som en lækker og proteinrig erstatning for kød. Man kan også bruge halve portioner kød og fyld op med grøntsager, linser eller fuldkornsprodukter for stadig at få en mættende ret. Kød kan også erstattes med grøntsager, som kan være hovedingrediensen i måltider. Smagsgivere som sojasovs, svampe, krydderier og urter kan bruges til at tilføje smag til plantebaserede retter. Desuden kan man eksperimentere med at lave plantebaserede versioner af sine yndlingsretter.