Hvad kan man servere til ost?

Marlee Ruecker
2025-07-01 15:57:12
Count answers
: 6
Det lækreste tilbehør til ost i form af en dejlig løgkompot og syltede nødder, der begge passer perfekt til mange forskellige slags oste, så dit ostebord bliver helt perfekt.
Pynt gerne din osteanretning med små klaser vindruer, friske figner skåret i både og pærer eller æbler skåret i skiver.
Det er også super lækkert og pynter flot at tilføje f.eks. lidt oliven, cornichoner eller nødder til osteanretningen.
Passer godt til: Manchego, ravost, brie, blåskimmelost, ost i det hele taget.
Det er en god idé at sammensætte dit ostebord af flere forskellige slags oste, så der er lidt for enhver smag.
Sammensæt det f.eks. ud fra disse kategorier:
Faste oste
Skimmelost
Flødeost
Skæreost

Dolly Hansen
2025-07-01 15:06:21
Count answers
: 6
Løgkompot kan bruges som tilbehør til ostebordet, men også i burgere, til en rullepølsemad mv. Lynsyltede pære i ingefær er perfekt som tilbehør til ostebordet, særligt blåskimmel er eminent med lynsyltede pære. Syltede nødder kan bruges som tilbehør til ostebordet. Ostebordet kan omfatte løgkompot, lynsyltede pære og syltede nødder.

Tyreek Schulist
2025-07-01 13:15:48
Count answers
: 3
Det er så skøn selvforkælelse de aftener jeg ikke rigtig gider at lave mad, men vil nyde noget god mad og en film og også ret perfekte til hyggeaftener med venner.
Jeg elsker at tilføje en masse frugt og grønt til brættet.
Frugt og grønt er som jeg skrev ofte sæsonbetonet og kan spænde rimelig vidt og bredt.
Jeg foretrækker ofte at bruge friske bær og frugter fremfor marmelader.
Hvis du har parma- eller serranoskinke på bordet, kan lidt melon også være lækkert.
Man kan også give det lidt et eksotisk islæt ved at tilføje et par passionsfrugter – og granatæblekerner går super godt med paté.
Jeg er glad for godt gnavegrønt, så agurke- og gulerodstænger er selvskrevne til mit bræt.
Semi-dreid tomater finder jeg også lidt uundværlige og chilimarinerede hvidløg er også en ret fast del af mine snackbræt.
Folk har det med at glemme radiser og det synes jeg er lidt synd, da den lettere pebrede smag også går rigtig godt med mange oste.
Jeg elsker nødder på mine bræt.
Kiksene kan være præcis hvad du gerne vil have.

Alexander Jerde
2025-07-01 12:14:35
Count answers
: 5
Et ostebord kan være utroligt lækkert og så er det forholdsvist nemt at gå til alt efter graden af hjemmeproduktion. Jeg kan godt lide et godt brød til, som jeg selv bager, men et frisk og sprødt flutes fra bageren er bestemt ikke af vejen. Der skal også være nogle sprøde kiks eller rugbrødschips til. Der skal helst være lidt farvespil på ostene, som gør det endnu mere indbydende. Tilbehøret er vigtigt for mig. Jeg laver næsten altid en grøn basilikumspesto, som er perfekt til at smøre på brødet sammen med både ost og pølse. Den rustikke oliventapenade er også lækker som tilbehør til pølser og skinken. Dip TID, som er lavet på syltede paprikastrimler og soltørrede tomater, giver sødt, salt og syrligt til bordet. Jeg bruger en gammel opskrift på løgkompot med snaps, som altid kommer på bordet, når der er gæster. Der skal også være noget sødt, og her bruger jeg oftest valnødder i honning.

Aimee Abbott
2025-07-01 11:21:29
Count answers
: 1
Dem har vi også ganske gode bud på.
Er du modig, så kast dig ud i vores opskrift på mille feuille fra Falsled Kro med gedeost og trøffel – en mille feuille med økologisk fynbo-ost af gedemælk, syltede trøfler, cremet persille og fedt-croutoner af hjemmebagt brioche.
Vil du servere en kold forret, er der flere bud blandt de opskrifter, du finder her på siden.
Du kan jo lade dig inspirere en smule af italienerne og deres bruschetta: Et stykke brød toppet med de lækreste sager.
Her på siden kan vi byde på sprød baguette med røget and og blå ostecreme: Ostecreme på blåskimmelost i samspil med røget andebryst, smagen af valnødder og brombær bragt sammen med baguettens sprødhed.
Eller hvad med en nordisk bruschetta med ostecreme af Rød Krystal – den går du næppe galt i byen med.
Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du jo lade dig forføre af en toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg.