:

Hvordan forbereder man søde kartofler?

Christy O'Keefe
Christy O'Keefe
2025-06-30 07:24:36
Count answers : 4
0
1: Spis den rå. Skræl den søde kartoffel og skær den i strimler eller tern. Det er lækkert at dyppe den i yoghurtsauce eller en dip efter dit eget valg. 2: Kogt Kog den (uskrællede) søde kartoffel i cirka 5 til 10 minutter i rigeligt vand. 3: Grillet Skær den uskrællede søde kartoffel i skiver og læg dem på grillen. Vend skiverne efter cirka 5 minutter og lad dem grille videre i yderligere 5 minutter, indtil de er møre og sprøde. Tip: du kan også lægge skiverne i brødristeren! 4: Lynstegning Skær den uskrællede søde kartoffel i både. Varm olie op i en wok eller på en stegepande, og lynsteg stykkerne i cirka 5 minutter ved middel varme, indtil de er møre og har fået en sprød overflade. 5: Bagt i mikroovn Stik hul i skrællen med en gaffel rundt om på den søde kartoffel. Sæt den søde kartoffel i mikroovnen ved 1000 Watt i 5 minutter. Så er kartoflen blevet mør. Skær den i to halve og server f.eks med cremefraiche og lidt farin. 6: Bagt i ovnen Forvarm ovnen til 200°-220°. Stik hul i skrællen på den søde kartoffel med en gaffel og sæt den i ovnen i cirka 10 minutter, indtil kartoflen er mør. Skær den i to halve og server f.eks med creme fraiche. Eller fyld halvdelene med mozzarella, tomat og avocado, og sæt dem tilbage i ovnen i et par minutter. 7: Dampet Forvarm ovnen til 200°-220°. Stik hul i skrællen på den søde kartoffel med en gaffel og sæt den i ovnen i cirka 10 minutter, indtil kartoflen er mør. Skær den i to halve og server f.eks med creme fraiche. Eller fyld halvdelene med mozzarella, tomat og avocado, og sæt dem tilbage i ovnen i et par minutter. 8: Stegt Skræl den søde kartoffel og skær den i strimler. Steg strimlerne i varm olie i cirka 5 minutter, indtil de er gyldenbrune. Smag til med salt og peber eller dine yndlingsurter.