:

Hvad er der i madpandekager?

Bert Steuber
Bert Steuber
2025-07-12 04:52:01
Count answers : 4
0
Hak løget fint. Overhæld majsene med koldt vand i en si. Skræl gulerødderne og riv dem på dem på et rivejern - du bestemmer selv, om de skal rives groft eller fint. Det afhænger lidt af, hvor godt gulerødderne skal camoufleres i kødsaucen. Steg løget i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Giv det et par minutter, til det har taget farve. Tilsæt oksekød og oregano og steg videre under omrøring, til kødet er brunet godt af på alle sider. Tilsæt gulerødder og majs og steg videre, til kødsaucen er gennemvarm og gulerødderne er faldet sammen. Smag til med salt og peber. Lun pandekagerne på panden, i ovnen eller mikroovnen og stil dem på bordet sammen med kødsauce og grøntsager i små skåle og lad familien sammensætte deres helt egen yndlingspandekage. Top med lidt dressing, og så må der guffes!
Obie Osinski
Obie Osinski
2025-06-29 16:04:36
Count answers : 4
0
Disse madpandekager består faktisk kun af 5 simple ingredienser, og dem har du formentligt allerede i dit køkken: æg, mælk, mel, olie og salt. Tilføj væske til du har konsistens på en pandekagedej – den skal være rimelig tynd. Jeg fyldte selv disse madpandekager med tunmousse, spidskål, avocado og agurk, men det er kun fantasien, der sætter grænser. Det kunne også være en lækker laksesalat, falafler og tatziki eller en rest chili con carne, hvor du fylder dem og gratinerer dem med ost i ovnen bagefter. Du kan også lave dem som spinatpandekager og fylde med eksempelvis laks, gedeost og rødbedecreme. Er du mere til søde pandekager, så kan du også tilføje et par spsk sukker til dejen og et drys kardemomme og stege dem i smør.
Sienna Kunde
Sienna Kunde
2025-06-29 12:46:21
Count answers : 3
0
Klassiske madpandekager er nemme og lækre til at fylde med alverdens gode sager og kan nydes til både frokost og aftensmad. Man kan både fylde madpandekager ved bordet ala wraps eller man kan fylde dem med gode sager, rulle dem sammen og komme dem i et fad. Fordel lidt god friskrevet ost over og gratiner dem i ovnen. De er skønne at spise med en salat og dip til. Ingredienserne til madpandekagerne omfatter 4 æg, 4 dl mælk, 1 nip salt, 125 g hvedemel, 50 g fuldkornshvedemel og 1 spsk smør til stegning. Pisk æg og mælk sammen med salt, fuldkornshvedemel og hvedemel. Smelt lidt smør eller kom lidt olie på en pande og steg madpandekagerne en ad gangen, på begge sider, til de er flotte lysebrune.
Domenica Kuvalis
Domenica Kuvalis
2025-06-29 11:13:16
Count answers : 2
0
Madpandekager er altså fantastisk, og jeg får det rigtig ofte, og jeg synes det er sådan en god måde, at få tømt ud i køleren på. Det er ofte, at jeg ender med alle mulige rester fra ugen, som jeg så kommer i en wrap. Inspiration til madpandekager kan være kødsovs, som består af 400-500 g hakket oksekød, saften fra 1/2 lime, 1 rødløg, finsnittet, 2 fed hvidløg, presses, 2 spsk. tomatpure, og evt. tex mex eller andre krydderier. Guacamole er også en mulighed, der består af 3 avokadoer, safte fra 1/2 lime, 1 stort fed presset hvidløg, og 1 spsk creme fraiche. Det grønne og andet tilbehør kan være finsnittet spidskål eller andet salat/kål, syltede rødløg, en blanding af finsnittet rødløg, agurk og cherrytomater, majs, stegte svampe med timian og hvidløg, stærke elementer som chili, jalapeños, stegt aubergine vendt i citron og olie, peberfrugt, bønner, revet gulerod, og revet ost eller hytteost. Jeg plejer altid at snitte mit grønt så fint som muligt, så jeg kan lukke min wrap, og servere mine wraps med en helt almindelig creme fraiche, eller med lidt krydderurter, hvidløg, syrlige elementer og andre krydderier.