:

Hvorfor bliver mine rugbrød klæge?

Kyleigh Toy
Kyleigh Toy
2025-10-01 01:45:22
Count answers : 24
0
Dejen er ikke sur nok – brug kærnemælk i stedet for vand/øl. Erstat noget af rugmelet med hvedemel. Lad dejen hæve indtil der kommer fem – seks små luftbobler på overfladen. Undgå for høj temperatur, det kan nemlig også få dejen til at falde sammen.
Jaquan Wilderman
Jaquan Wilderman
2025-09-29 06:15:57
Count answers : 17
0
En af de klassiske fejl er, når man udbløder rugkerner. Det gør brødet klægt. Lad rugbrødet hvile Ovnes varmeevne og -fordeling er forskellig, så det kan godt træffe, at et rugbrød skal bage længere eller kortere tid i en ovn end i en anden. Lidt hvedemel gør det lettere Et lille trick er at spæde din surdej op med en lille smule hvedemel, dagen før du skal bage.

Read also

Hvorfor lægger man viskestykker over dej?

Når du sætter bagværk til efterhævning, skal det dækkes med et fugtigt viskestykke, så dejen ikke da Read More

Hvor i ovnen skal brød bages?

Brød og kager er færdigbagte, når de har en temperatur på ca. 95°C i midten. For at få en ekstra sp Read More

Jakayla Wiegand
Jakayla Wiegand
2025-09-16 23:18:51
Count answers : 20
0
Jeg har oplevet, at mit rugbrød bliver klægt. Surdejen har en ret stor betydning for dit rugbrød. Rugmel indeholder stivelsesnedbrydende enzymer kaldet amylaser, der går ind og omdanner stivelse til sukkerarter, der er svære at gennembage. Surdejen går netop ind og sænker dejens ph-værdi og amylasernes aktivitet og beskytter dermed stivelsen. Det har jeg især oplevet, når jeg har bagt rugbrød med gær, når det har overhævet eller når det selvfølgelig ikke har bagt længe nok. Surdej modvirker et klægt rugbrød.
Lavinia Goldner
Lavinia Goldner
2025-09-16 20:01:55
Count answers : 15
0
Rugbrødet hygger sig for længe. Surdejsmængden er ikke tilpasset. Dit rugmel er "vådt". Rugbrødet bliver over- eller underbagt. Vent med at skære i rugbrødet til det er kølet af.

Read also

Kan man bage brød i en stegeso?

Er du klar over, at du kan bage brød i en stegeso fra Römertopf, uden den knækker? Det kan man sagt Read More

Er varmluft bedst til bagning?

Varmluft bruger mindre energi end almindelig ovn, når du skal tilberede din mad. Desuden bliver ovne Read More