:

Vin til sæsonens mad

Blanche White
Blanche White
2025-09-16 13:07:36
Count answers : 17
0
Et godt glas vin kan løfte selv den bedste ret til endnu større højder. Heldigvis har vi hos Otto Suenson stor ekspertise i at besvare netop det spørgsmål. Her har vi nemlig mulighed for at trække på en bred buket af viden og erfaring. Derfor har vi sammensat denne side, hvor du kan få gode tips til, hvordan du får det bedste ud af den mad, du serverer. uanset om der er tale om en steak eller stenbiderrogn, pasta eller påskemad.
Delia Murazik
Delia Murazik
2025-09-12 22:47:04
Count answers : 23
0
Rosévin er oplagt sammen med lette anretninger og snacks. Vælg en spansk rosé til salater, retter med fisk eller til lyst kød. En Østrigsk Riesling eller en Pinot blanc fra Alsace er begge velegnede til hvid fisk. Står menuen på skaldyr, kan du med fordel hælde en fransk hvidvin fra Chablis eller en Chardonnay i glasset. En Barolo fra Italien er populær. Rosévinen er også populær at bruge til sommerdrinks. Til reception med bryllupskage, kransekage eller andet sødt anbefaler vi en tilhørende mousserende vin f.eks. en spansk Cava eller en italiensk Asti. Mousserende vine må og skal på indkøbslisten, uanset om det skal være den ægte vare fra Frankrig eller en mousserende spansk eller italiensk vin. Asti er en skøn klassiker at servere som velkomstdrink til dine gæster – oplagt til den større studenterfest med mange gæster. Gør det ekstra lækkert og sommerligt med en Rosé brut champagne. Denne kan nydes som apeterif eller til maden: alt fra sushi til fjerkræ og skaldyr. Lidt tonicvand, en limefrugt, knuste isterninger og et par blade mynte – så har du dig en frisk og smagfuld drink med rosé.

Read also

Hvad er forskellen på håndmadder og smørrebrød?

Forskellen på håndmadder og smørrebrød er, at smørrebrødet er det højt belagte, og håndmadderne er d Read More

Hvad består smørrebrød af?

Et stykke smørrebrød består af en skive brød – som regel rugbrød – smurt med smør og toppet med pålæ Read More

Ruth Bergstrom
Ruth Bergstrom
2025-08-31 08:43:19
Count answers : 25
0
Gå ikke ned på procenterne, høj alkoholprocent giver vinen en vis form for varme, hvorfor må vinen også gerne have tilsvarende pondus, vælg vi som passer til flere retter. En fyldig hvidvin eller en let krydret Pinot Noir ville være gode bud. En hvid Beaujolais kunne være en god mulighed. Champagne eller en god Meursault ville også passe godt. Amerikansk Cabernet Sauvignon er en kongekombination. En vin med masser af smag og kraft, fx en Zinfandel, ville være velegnet. En tanninholdig og potent rødvin som følgesvend ville være oplagt.