Rosévin er oplagt sammen med lette anretninger og snacks.
Vælg en spansk rosé til salater, retter med fisk eller til lyst kød.
En Østrigsk Riesling eller en Pinot blanc fra Alsace er begge velegnede til hvid fisk.
Står menuen på skaldyr, kan du med fordel hælde en fransk hvidvin fra Chablis eller en Chardonnay i glasset.
En Barolo fra Italien er populær.
Rosévinen er også populær at bruge til sommerdrinks.
Til reception med bryllupskage, kransekage eller andet sødt anbefaler vi en tilhørende mousserende vin f.eks. en spansk Cava eller en italiensk Asti.
Mousserende vine må og skal på indkøbslisten, uanset om det skal være den ægte vare fra Frankrig eller en mousserende spansk eller italiensk vin.
Asti er en skøn klassiker at servere som velkomstdrink til dine gæster – oplagt til den større studenterfest med mange gæster.
Gør det ekstra lækkert og sommerligt med en Rosé brut champagne.
Denne kan nydes som apeterif eller til maden: alt fra sushi til fjerkræ og skaldyr.
Lidt tonicvand, en limefrugt, knuste isterninger og et par blade mynte – så har du dig en frisk og smagfuld drink med rosé.