:

Hvad feder mest, knækbrød eller rugbrød?

Eveline Satterfield
Eveline Satterfield
2025-06-27 01:19:23
Count answers : 4
0
Knækbrød indeholder nemlig meget generelt sagt dobbelt så mange kalorier som rugbrød. Grunden til at knækbrød indeholder flere kalorier er, at indholdet af næringsstoffer i brødet bliver meget mere koncentreret, når brødet tørres og dermed kommer til at veje mindre. Vandet damper altså fra, men næringsindholdet er jo stadig det samme, hvorfor kalorieindholdet pr. 100 g bliver større. Så ja, knækbrødet indeholder flere kalorier per 100 g, men man kan svært sige, at det feder mere. Når man tager på, er det nemlig ikke enkelte fødevarers skyld, men det samlede daglige kalorieindtag. Langt de fleste knækbrød er rigtig gode, sunde fuldkornsknækbrød med masser af kostfibre og et lavt fedtindhold, så bliv endelig ved med at spise dem.
Nick Fay
Nick Fay
2025-06-27 01:13:34
Count answers : 2
0
Hvis du hører til de mange, der stanger ungerne et stykke knækbrød eller selv lige tager et stykke, når den lille sult melder sig, skal du måske overveje at tjekke varedeklarationen bag på pakken lidt nøjere. I hvert fald hvis du tror, at knækbrød er en mager, sund og kaloriefattig snack. I nogle tilfælde er knækbrød nemlig mere fedtholdigt end chips. For eksempel indeholder ‘Sigdal Knækbrød glutenfri med havre’ hele 38 gram fedt pr. 100 gram. Til sammenligning er der 33 gram fedt pr. 100 gram i  Kim’s Taffel Chips. »Mange forventer, at knækbrød er et sundt alternativ til brød og kiks, men det er ikke altid tilfældet. Flere af de testede produkter har et fedtindhold på over 20 gram pr. 100 gram, og derfor kan de sammenlignes med eksempelvis Digestive-kiks«, siger Gitte Sørensen, projektleder i Forbrugerrådet Tænk. Kravene til mærket er blandt andet, at knækbrød skal indeholde mindst 50 procent fuldkorn, og det må kun indeholde to gram fedt pr. 100 gram.
Kacie Langosh
Kacie Langosh
2025-06-26 23:37:36
Count answers : 4
0
Knækbrød, som rummer meget lidt vand sammenlignet med andre typer brød, ligger dog noget over. Knækbrød (fladbrød) Næringsindhold pr. 100 gram361 kalorier68,0 g kulhydrat9,1 g protein2,3 g fedt15,8 g kostfibre Rugbrød, lyst Næringsindhold pr. 100 gram205 kalorier39,8 g kulhydrat5,4 g protein1,2 g fedt6,9 g kostfibre Rugbrød, fuldkorn Næringsindhold pr. 100 gram200 kalorier37,3 g kulhydrat5,1 g protein1,4 g fedt8,5 g kostfibre Knækbrød har således det højeste kalorieindhold sammenlignet med rugbrød.
Bernie White
Bernie White
2025-06-26 23:30:41
Count answers : 2
0
Sundt knækbrød har et højt indhold af kostfibre og fuldkorn samt lavt indhold af sukker, fedt og salt. Fuldkornsrugmel er hovedingrediensen i mange knækbrød, som derfor har et højt indhold af både kostfibre og fuldkorn. Sundt knækbrød skal samtidig også have et lavt indhold af sukker, fedt og salt. Fedt maksimalt 7 g pr 100 g. Kostfiberindholdet er på 22 procent, og der er et enkelt knækbrød, der har et højere kostfiberindhold, men her er indholdet af fedt højere.
Arden Jacobson
Arden Jacobson
2025-06-26 23:12:39
Count answers : 5
0
Knækbrød kan være lige så sundt som fuldkornsrugbrød. De sundeste knækbrød indeholder 100 procent fuldkorn. Knækbrød er let, og det kan være både en fordel og en ulempe. Fordelen er, at det giver noget at tygge i, og øjnene tror, der kommer en del mad indenbords. Det kan gøre det lettere at spise sig mæt for færre kalorier. Ulempen er, at eventuel smørelse og pålæg hurtigt kommer til at veje tungt i forhold til brødmængden, og knækbrød ender måske med at blive en let transportør for for eksempel smør og fed ost, der ikke er sundt i store mængder. Mange har svært ved at spise sig tilstrækkeligt mætte i knækbrød. Så hvis man er rigtig sulten, skal der spises rigtigt brød. Men anvendt på den rigtige måde, for eksempel som et led i at holde kalorieindtagelsen nede, er fuldkornsknækbrød godt.
Brett Bednar
Brett Bednar
2025-06-26 21:52:54
Count answers : 5
0
Rugbrød indeholder masser af kostfibre, der mætter og nedsætter risikoen for overvægt. Kostfibrene gør, at mavesækken tømmes langsommere, og så udskiller du færre sulthormoner. Når vi er dejligt mætte, er der mindre risiko for, at vi spiser for meget. Generelt anbefales det, at du spiser mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Det opnår du let fx ved at spise en portion havregryn, 1 ½ fuldkorns knækbrød og 2 skiver rugbrød. Et tungt brød regn med, at jo tungere, jo flere kostfibre.