:

Kan man ælte en dej for meget?

Selena Terry
Selena Terry
2025-08-26 16:29:48
Count answers : 11
0
Ja, dej kan æltes for meget.
Joanny Effertz
Joanny Effertz
2025-08-26 14:56:51
Count answers : 14
0
Man kan næsten ikke ælte for meget. Man kan, næsten ikke, ælte for meget.

Read also

Hvorfor lægger man viskestykker over dej?

Når du sætter bagværk til efterhævning, skal det dækkes med et fugtigt viskestykke, så dejen ikke da Read More

Hvor i ovnen skal brød bages?

Brød og kager er færdigbagte, når de har en temperatur på ca. 95°C i midten. For at få en ekstra sp Read More

Kathleen Rolfson
Kathleen Rolfson
2025-08-26 13:28:10
Count answers : 16
0
Hvis du fortsætter æltningen for længe, vil glutenstrukturen på et tidspunkt blive ødelagt, og dejen igen blive meget våd. Glutenprøven kan hjælpe dig med at stoppe med at ælte på det helt rigtige tidspunkt. Hvis den brister, må du ælte den lidt mere.
Carmen Veum
Carmen Veum
2025-08-26 13:05:13
Count answers : 11
0
KitchenAid anbefaler ikke æltning af brøddej i mere end 2 minutter.

Read also

Kan man bage brød i en stegeso?

Er du klar over, at du kan bage brød i en stegeso fra Römertopf, uden den knækker? Det kan man sagt Read More

Er varmluft bedst til bagning?

Varmluft bruger mindre energi end almindelig ovn, når du skal tilberede din mad. Desuden bliver ovne Read More

Alden Strosin
Alden Strosin
2025-08-26 12:09:06
Count answers : 20
0
Når først dejen slipper, stopper du med at ælte, ellers risikerer du at overælte dejen. Overæltning giver en dej, der både bliver sej og samtidig menneskeløs. Det sidste skyldes, at vegten af gluter ikke er finfordelt. Man kan altså sagtens ælte for meget, og det kan også være nødvendigt med lidt mereolerance end flere sd. Æltning udover det punkt, hvor dejen er færdig, forkserten races denne processen.