Når du skal bage kage, skal ovnen stå på 180 grader varmluft, hvis opskriften er angivet efter almindelig ovn 200 grader.
Vil du bage brød skal temperaturen være så høj som muligt.
Rugbrød bør dog bages i almindelig ovn, hvor overfladen bliver flottere og skorpen mere hård.
Beregn cirka 10 procent eller 15 til 20 grader, når du skal omregne fra almindelig ovn til varmluft.
Laver du mad efter en kogebog, skal du huske at tjekke, om opskriften er lavet til varmluft eller almindelig ovn, og skrue temperaturen ned hvis nødvendigt.
Prøv dig frem med de forskellige indstillinger på din ovn for at finde den bedste metode til din kage.
Når du bager i varmluft skal du normalt ikke bytte om på pladerne undervejs, da varmen er mere ensartet i hele ovnen.
Omregning fra almindelig ovn til varmluft svarer til, at en opskrift, der er angivet efter almindelig ovn 200 grader, skal have 180 grader varmluft.