:

Perfekt latte art

Rahsaan Kovacek
Rahsaan Kovacek
2025-09-09 02:36:11
Count answers : 23
0
At skumme mælk korrekt kræver øvelse, men med de rette teknikker kan du opnå den perfekte mikro-skum. Brug en dampstav på din espressomaskine, og sørg for, at staven blot lige dykker ned under overfladen af mælken, så du skaber små bobler. Sørg for, at mælken roterer i kanden, da det hjælper med at skabe en ensartet skum, der er glat og fløjlsblød. Mælketemperaturen bør ligge mellem 60-70°C for at opnå det bedste resultat. Er mælken for kold, bliver skummet for luftigt, og er den for varm, risikerer du at brænde mælken, hvilket ødelægger smagen og teksturen. Start med at hælde mælken langsomt i midten af koppen, og løft kanden lidt op for at få mælken til at blande sig med espressoen.
Kade Shanahan
Kade Shanahan
2025-09-04 14:04:01
Count answers : 14
0
Latte art er baseret på, at den gyldenbrune crema i espressoen står i kontrast til det hvide mælkeskum. Latte art gør ikke noget for smagen, men det får kaffen til at se luksuriøs og eksklusiv ud. For at lave latte art er det vigtigt, at mælkeskummet er tykt og glat. Det er ikke så let, som det ser ud. At lave et hjerte i kaffen er en klassiker og en af de nemmeste figurer at give sig i kast med. Når du først er begyndt at hælde mælken, skal det foregå i én glidende bevægelse. Når koppen er halvt fyldt, sænker du kanden ned til kaffens overflade og fortsætter med at hælde. Tilt koppen lidt, og begynd at hælde mælken i den ende af kruset, der er længst væk fra dig. Når den hvide plet kan ses, begynder du at lave jævne, bløde zig-zag bevægelser fra side til side. Lav en hvid plet i bunden af koppen, og stop med at hælde. Nu skal du lave en lidt mindre hvid plet over den, du lige har lavet. Sådan fortsætter du, til kruset er ved at være fyldt. Så afslutter du med en sidste hvid prik, hvorefter du trækker en streg med mælken gennem alle prikkerne. Bare følg de nemme vejledninger nedenfor, det er meget nemmere end du tror. Alt det kræver er en latte art pen og en pipette med flydende chokolade.

Read also

Hvad er forskellen på håndmadder og smørrebrød?

Forskellen på håndmadder og smørrebrød er, at smørrebrødet er det højt belagte, og håndmadderne er d Read More

Hvad består smørrebrød af?

Et stykke smørrebrød består af en skive brød – som regel rugbrød – smurt med smør og toppet med pålæ Read More

Alexandra Lockman
Alexandra Lockman
2025-08-23 23:59:23
Count answers : 13
0
Hemmeligheden bag et indbydende mønster i kaffen er perfekt steamet mælk. Mælken må ikke blive mere end 55-60 grader varm, når den steames. Du får et pænere resultat uden luftbobler i mælken, hvis du banker mælkekanden et par gange mod bordet. Latte art er kendetegnet ved det lyse skum, som ligger i overfladen. Du får det flotteste mønster i kaffen ved at bruge mælk med højt fedtindhold. Brug mælk med højt fedtindhold. Kværn kaffen lige inden brug.