:

Vin til aftensmad

Camron Hackett
Camron Hackett
2025-09-01 18:50:32
Count answers : 19
0
Lette retter - lette, lyse vine Kraftige retter - kraftige, mørke vine Krydret mad - fyldige og kraftige vine Fede retter - vine med god syre Søde retter - søde vine Salte retter - vine med let druesødme Fisk - lyse, magre og fint smagende Fisk - fede og kraftigt smagende Fjerkræ - fra lyst, elegant til lækkert, kraftigt kød Lyst kød - kalv, gris eller lam Mørkt kød - saft og kraft Vildt Oste - milde - cremede oste Oste - kraftige - vellagrede oste Desserter - meget søde - chokolade mousse, isdesserter Desserter - svagt søde - ostekage, frugttærter
Tia Rice
Tia Rice
2025-08-23 13:21:32
Count answers : 14
0
Riesling er en fremragende ledsager til krydret mad. Dens naturlige syre og ofte lidt sødme skaber en smuk balance med stærke retter og hjælper med at dæmpe varmen. Prøv en Riesling fra Alsace eller Mosel med krydrede asiatiske retter som thailandsk grøn karry eller indisk kylling tikka masala. En Sauvignon Blanc fra New Zealand eller Loire-dalen er ideel. En Pinot Noir fra Bourgogne eller Californien er perfekt til retter som krydret and eller svinekød. En Zinfandel fra Californien tilføjer dybde og kompleksitet. En Gewürztraminer fra Alsace skaber en smuk kontrast til krydderierne. En Shiraz fra Australien eller en Syrah fra Rhône-dalen er ideel.

Read also

Hvad er forskellen på håndmadder og smørrebrød?

Forskellen på håndmadder og smørrebrød er, at smørrebrødet er det højt belagte, og håndmadderne er d Read More

Hvad består smørrebrød af?

Et stykke smørrebrød består af en skive brød – som regel rugbrød – smurt med smør og toppet med pålæ Read More

Easter Ziemann
Easter Ziemann
2025-08-23 11:07:19
Count answers : 17
0
Synes du, at vinen passer godt til maden? Match med den dominerende smag Smagenes intensitet skal være i balance Hvid til fisk og rød til kød? Geografien kan hjælpe dig Vær modig!