:

Hvordan bliver suppen klar?

Jefferey Luettgen
Jefferey Luettgen
2025-09-05 12:45:20
Count answers : 19
0
Klaring fond og suppe er en utrolig enkel og perfekt teknik der sørger at ens suppe eller fond bliver helt klar og fri for urenheder. Ved klaring af en suppe eller fond til sauce får man en meget klar væde uden urenheder. Del æggehvider fra blommer som kommes i en skål. Æggeskallerne knuses med en kniv og kommes ligeledes i skålen. Pisk æggehvider og æggeskaller sammen. Kom æggehvider og æggeskal i fonden eller suppen, som piskes grundigt i. Kog det langsomt op. Æggehvide massen begynder at stige op til overfladen og bliver ret stor. Når suppen eller fonden koger tages gryden af varmen, hvor den skal stå i 5 – 10 minutter. Hæld fonden eller suppen gennem en si med fint net eller et klæde, mens man holder æggehvide massen tilbage med en hulske. Hinderne i æggehviderne og æggeskallerne er fyldt med proteiner der binder urenhederne i fonden eller suppen når man klarer den, så det hele stiger til overfladen. Dernæst piskes det i fonden eller suppen som koger op, hvorefter æggehvider og æggeskaller binder urenhederne til massen der flyder til overfladen. Efterfølgende kan man med lidt forsigtighed holde massen tilbage mens fonden eller suppen hældes gennem et klæde. Pisk det sammen i fonden eller suppen og lad det koge langsomt op. Æggemassen vil stige til overfladen med alle urenheder, hvorefter den klare suppe eller fond hældes gennem et klæde.
Lucienne Bailey
Lucienne Bailey
2025-08-30 01:31:23
Count answers : 22
0
Suppen bliver klar ved at koges langsomt op og skummes af for urenheder undervejs. Når suppen koger, skrues der ned for varmen, og suppen simrer i cirka to timer. Herefter sigtes suppen, og koges efterfølgende ned til smagen er dejlig og kraftig. Smag eventuelt til med salt, peber og lidt sherryeddike. Suppen spises enten som den er, eller køles ned, så den er klar til at blive klaret. Pisk æggehviderne i den kolde suppe med et piskeris. Varm langsomt suppen op til lige omkring kogepunktet. Lad suppen simre stille og roligt, indtil æggehviderne har lagt sig som en pude på toppen af suppen. Tag en øseske, og tag forsigtigt suppen under puden op af gryden, og sigt denne gennem et viskestykke over i en skål. Suppen burde nu være helt krystalklar og smuk. Alt fyldet kommes i suppen ti minutter før servering, og koges forsigtigt indtil servering. Der skal være bid i grøntsagerne. Kød- og melbollerne kommes i den kogende suppe lige før servering.

Read also

Er mou supper sundt?

Ifølge Forbrugs testpanel smager suppen naturligt, der er aspargesstykker i, og den er dejligt samme Read More

Hvor mange kalorier er der i klar suppe?

En klar suppe med gulerødder, selleri og porrer. Energi 91 kJ / 22 kcal. Fedt 2 g- heraf mættede f Read More

Mertie Block
Mertie Block
2025-08-22 09:20:42
Count answers : 22
0
Filtrer din fond så meget som muligt. Der må ikke være faste rester i den som små kødstykker, krydderier skind osv. Varm langsomt fonden op i en tykbundet gryde. Pisk æggehviderne sammen med vandet og syren. Knus æggeskallerne og pisk dem i æggeblandingen. Bland æggehviderne i fonden, skru op for varmen og bring den i kog. Skru ned for varmen når den koger og lad den simre i 5 minutter. Tag fonden af varmen og lad den køle i et kvarters tid. Der skulle nu gerne være en flåde af stivnede æggehvider på toppen af fonden, og fonden skulle være mere klar. Si fonden forsigtigt igennem en si med fugtigt ostelærred. Hvis det er muligt så brug en sovseslev til at skovle det forsigtigt over i sien i stedet for at hælde det. Undgå at få æggehviden med over i sien.
Valentine Abernathy
Valentine Abernathy
2025-08-11 12:40:05
Count answers : 16
0
Lav suppefonden. Skræl gulerødder og løg. Skær gulerødder, løg og bladselleri i grove stykker. Kom vand i en gryde og tilsæt kylling, grøntsager, laurbærblade og peberkorn. Sæt temperaturen til 99 °C. Lad alle ingredienserne simre så længe du orker. Mindst 1,5 time, men gerne 3 timer. Hæld fonden fra. Forbered grøntsagerne. Skræl knoldselleri og gulerødder og skær dem i tern på ca. 1 cm. Skyl dem. Skær porren over på langs og skær den i halve ringe. Blancher de hårdføre grøntsager. Sæt gryden med fond på 103 ºC. Tilsæt porre og knoldselleri og giv dem 5 minutter, for at tage den rå smag. Varm bollerne op. Kød og melboller får en dårlig konsistens, hvis de koger og guleroden bliver også for blød. Så skru temperaturen ned til 90 °C. Tilsæt gulerodsternene, kødboller og melboller og varm det op i 5-10 minutter.

Read also

Kan man spise Mou suppe dagen efter?

Når sulten melder sig, kan du enten tø suppen op i køleskabet i løbet af dagen, smide den i mikroovn Read More

Er Mou suppe fra mou?

Mou Suppe er et dansk varemærke, hvorunder der er produceret suppe og suppetilbehør siden 1960'erne. Read More

Bryana Schuppe
Bryana Schuppe
2025-08-11 11:47:01
Count answers : 23
0
Klaring af suppe foregår ved hjælp af æggehvide, som røres ud i suppen. Æggehvide er en vandig opløsning bundet sammen af utallige tynde hinder af protein. Disse tynde hinder fordeler sig i suppen og binder urenhederne sammen, hvorefter de vil stige op til overfladen. Herefter kan suppen skummes og suppen er klaret.
Cletus Wiza
Cletus Wiza
2025-08-11 10:52:08
Count answers : 17
0
Skum nogle gange, så suppen bliver klar. Bring det i kog og skum. Læg kyllingen og kraftbenene i en stor gryde og hæld ca. 2 l vand ved, så det netop dækker. Tilsæt salt. Si suppen. Skum evt. fedtet af, som samler sig oven på suppen.