:

Hvordan bliver suppen klar?

Valentine Abernathy
Valentine Abernathy
2025-08-11 12:40:05
Count answers : 3
0
Lav suppefonden. Skræl gulerødder og løg. Skær gulerødder, løg og bladselleri i grove stykker. Kom vand i en gryde og tilsæt kylling, grøntsager, laurbærblade og peberkorn. Sæt temperaturen til 99 °C. Lad alle ingredienserne simre så længe du orker. Mindst 1,5 time, men gerne 3 timer. Hæld fonden fra. Forbered grøntsagerne. Skræl knoldselleri og gulerødder og skær dem i tern på ca. 1 cm. Skyl dem. Skær porren over på langs og skær den i halve ringe. Blancher de hårdføre grøntsager. Sæt gryden med fond på 103 ºC. Tilsæt porre og knoldselleri og giv dem 5 minutter, for at tage den rå smag. Varm bollerne op. Kød og melboller får en dårlig konsistens, hvis de koger og guleroden bliver også for blød. Så skru temperaturen ned til 90 °C. Tilsæt gulerodsternene, kødboller og melboller og varm det op i 5-10 minutter.
Bryana Schuppe
Bryana Schuppe
2025-08-11 11:47:01
Count answers : 5
0
Klaring af suppe foregår ved hjælp af æggehvide, som røres ud i suppen. Æggehvide er en vandig opløsning bundet sammen af utallige tynde hinder af protein. Disse tynde hinder fordeler sig i suppen og binder urenhederne sammen, hvorefter de vil stige op til overfladen. Herefter kan suppen skummes og suppen er klaret.
Cletus Wiza
Cletus Wiza
2025-08-11 10:52:08
Count answers : 5
0
Skum nogle gange, så suppen bliver klar. Bring det i kog og skum. Læg kyllingen og kraftbenene i en stor gryde og hæld ca. 2 l vand ved, så det netop dækker. Tilsæt salt. Si suppen. Skum evt. fedtet af, som samler sig oven på suppen.