Småkager bages typisk ved 175–200 grader, indtil de er let gyldne.
Bagetiden varierer alt efter tykkelse og størrelse, men ligger ofte på 8–12 minutter.
Lad småkagerne køle helt af på en bagerist, så de holder sig sprøde.
Småkager opbevares bedst i en kagedåse med tætsluttet låg.
Hvis låget ikke slutter helt tæt, kan man lægge bagepapir, alufolie eller husholdningsfilm mellem dåse og låg.
Skal småkagerne gemmes, så er det en god idé at komme dåsen med småkager på frost.
Dej Et vigtigt tip ved småkagebagning er at holde lidt af melet tilbage, når ingredienserne blandes sammen.
Knækker dejen under udrulningen kan man med fordel ælte en smule fedtstof, æg eller væske i dejen.
Hænger dejen fast i bordet eller på kagerullen, så kom dejen på køl i ca. ½ time.
Alternativt kan dejen udrulles mellem to stykker bagepapir eller kraftige fryseposer.