:

Kan man lave guf dagen før?

Jerald Brakus
Jerald Brakus
2025-08-09 05:57:50
Count answers : 3
0
Jeg sendte Skjorten i køkkenet for at piske hans famøse bearnaise, som vi skyllede ned med grillede bøffer af oksemørbrad. Til dessert havde jeg bestilt isvafler med hjemmelavet guf, og sidstnævnte stod jeg selv for at bikse sammen. Det er en sommerfavorit. Noget bedre end den variant, der kommer i hvide 5-liters plastikspande i det lokale ishus. I køkkenet fik jeg hjælp af Nix på 3,5år. “Det er noget lækker is du laver”, sagde hun og kiggede med store øjne ned i skålen, da jeg piskede æggehvider. “Det er ikke is – det er ‘guf’… har du smagt det før?”. Det havde hun ikke. Men hun var villig til at give det et skud, og det endte med at hun spurgte om hun måtte slikke skålen. Opskrift – hjemmelavet guf. 1 dl vand 200g sukker 100g æggehvider 1 spsk jordbær- eller hindbær-syltetøj Lav en sukkerlage ved at bringe vand og sukker i kog – lad det koge ind og tykne en smule. Når sukkerlagen er kogt sammen hældes den langsomt og under omrøring i æggemassen. Pisk videre til skummet er blankt og glat. Til sidst vendes syltetøjet i massen.
Zetta Casper
Zetta Casper
2025-08-09 05:13:32
Count answers : 4
0
Stil sukkerlagen i køleskabet i 15 minutter og rør et par gange, mens den køler lidt af. Pisk æggehviderne stive, til de danner toppe. Pisk 1 spsk af sukkerlagen i æggehviderne og hæld derefter sukkerlagen i lidt ad gangen i en tynd stråle. Pisk videre i 5-10 minutter, til det lækre guf er skinnende blankt og luftigt. Stil sukkerlagen i køleskabet i 15 minutter og rør et par gange, mens den køler lidt af. Pisk æggehvider stive, til de danner toppe. Pisk 1 spsk af sukkerlagen i æggehviderne og hæld derefter sukkerlagen i lidt ad gangen i en tynd stråle og pisk grundigt. Smag til med lidt jordbærsyltetøj og pisk videre i 5-10 minutter, til det er skinnende blankt og luftigt.
Durward Bergnaum
Durward Bergnaum
2025-08-09 03:33:25
Count answers : 5
0
Kan man lave guffet en dag før man skal bruge det. Den fortvivlede. Hvor længe kan guf holde sig i køleskab. Hvis man pisker æggehvide først, der efter tilsætter sukker, går det meget nemmere og man skal ikke piske så længe. Kunne folk da ikke snart fatte, at for at en opskrift bliver ensartet hver gang, så sakl man veje ting, ikke tage dem på måleske. Vi snakker en halv teske eddike højst - den gør guffen elastisk - det skal piskes rigtig længe. Prøv m guf uden jordbær i koldskål m. vanilie is det siges det er koldskål på fynsk men hva ved jeg. Den er maga god og smager fantastisk det er noget man kunne bruge hver dag det er da bare lækkert og ja hvad skal man dog gøre uden guf. Fed opskrift jeg skal bruge den til min fødselsdag mums. Husk at bruge past. æggehvider Eddike er ikke nødvendigt og den smager ganske fint uden jordbærsaft.
Annabelle Greenfelder
Annabelle Greenfelder
2025-08-09 03:00:12
Count answers : 3
0
Måske undrer du dig over, hvor længe guf kan holde sig. Vi kender ikke svaret, for her på FoodTV bliver guffen spist lige med det samme.