Hvordan laver man hjemmelavet sirup?

Meaghan Sauer
2025-08-09 05:10:06
Count answers
: 3
Jeg har altid en hjemmelavet sirup i køleskabet og bruger den gerne til rigtig mange retter, alt afhængig af hvilken type sirup jeg har lavet.
De hjemmelavede sirupper bliver brugt som topping på pandekager og yoghurt, et par dryp sirup på en grød, en frugtsalat eller på hjemmelavet is.
Det smager også skønt at hælde et par striber med i en hjemmelavet is så det skaber et fint mønster og derefter fryse isen ned igen inden den skal spises.
Jeg bruger også gerne lidt sirup i kaffen, her er specielt vanilje og de krydrede chai, ginger spice og julesirup et hit.

Arch Toy
2025-08-09 04:31:16
Count answers
: 0
Hjemmelavet sirup kan laves med ingredienser som jordbær, sukker, vand og vanilje. Kom jordbær, vanilje, sukker og vand i en gryde og kog op. Lad det simre i 10 minutter. Kom i en sigte og si jordbærmosen fra. Kom saften tilbage i gryden og kog den i 10 minutter, til den er kogt en anelse ind.

Mallie Tillman
2025-08-09 04:29:25
Count answers
: 3
Bring vand og sukker i kog. Lad det koge indtil der ikke kan ses sukkerkrystaller. Men vær opmærksom på at jo længere du koger det, jo mere vand koger du væk. 1:1 (1 del sukker til 1 del vand) og 1:2 sirup kan som regel gemmes i længere tid ved stuetemperatur uden problemer. Når du laver 1:3 og 1:4 sirup så krystalliserer det hvis du lader det stå. Du kan koge det op igen så sukkeret smelter, men der er noget bøvl. For at undgå krystallisering skal du blande to forskellige slags sukker sammen i din sirup. Sukkermolekyler er lidt som legoklodser. Hvis de alle er ens så hænger de nemt sammen. Så ved at blande forskellige typer klodser/molekyler forhindrer man at de vokser sammen. Der skal tilsættes over 20% "fremmede" sukker for at det virker.

Isobel Barton
2025-08-09 00:51:43
Count answers
: 4
Hvis du gerne vil lave din egen sirup, kan du starte med en opskrift som vaniljesirup, der gør sig godt til drinks som Porn Star Martini. Fremgangsmåde for denne sirup består af følgende trin: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom herefter både vaniljestænger og vaniljekorn i en gryde sammen med vand og rørsukker. Kog massen op og lad den koge i ca. 10-12 minutter til massen begynder at tykne. Hæld den varme vaniljesirup over i en beholder igennem et sigte, så de små trevler fra vaniljestængerne bliver filtres fra. Siruppen er nu færdig og stilles til sidst på køl til den skal bruges. En anden mulighed er at lave brombærsirup, hvor du hælder brombær, sukker, vand og citronsaft sammen i en gryde og koger i 10 min. Derefter placerer du et klæde over en passende størrelse beholder og hælder væsken op, så den kan afdryppe ned i beholderen natten over. Til sidst lukkes beholderen til og stilles på køl indtil brug.
Read also
- Hvordan fremstilles sirup?
- Hvordan laver man en sukkersirup?
- Hvad er forskellen på saft og sirup?
- Kan man lave guf dagen før?
- Kan man fryse hjemmelavet saft?
- Kan man bruge honning i stedet for sirup?
- Hvad er forskellen på sirup og ahornsirup?
- Kan man bruge sukker i stedet for sirup?
- Hvad er der i en astronaut drink?