:

Er iceberg salat dansk?

Easter Ziemann
Easter Ziemann
2025-08-08 23:48:37
Count answers : 2
0
Icebergsalat er en af de mest kendte og brugte salattyper i det danske køkken, både på middagsbordet og i en frokostsalat. Den kom til Danmark i 1970’erne, hvor salatbuffeter og fastfoodretter, som burgere og sandwich, kom ind i vores madkultur. Iceberg stammer sandsynligvis fra vilde former af salater, der vokser i Sydeuropa, Lilleasien og Nordafrika. Den er muligvis udviklet i Frankrig i 1700-tallet og kom sidenhen til USA, hvor den iceberg, vi kender i dag Iceberg blev udviklet i Californien i 1920’erne. Den kom til Danmark i 1970’erne, hvor fastfood som burgere og sandwich kom ind i vores madkultur. Icebergsalat spises normalt rå, derfor er skylning vigtig, for salaten kan indeholde bakterier og virus, som man kan blive syg af. Icebergsalat bruges meget som fyld i burgere, sandwich, kebab, tortilla og tacoskaller.