Kan man lave bagte kartofler uden sølvpapir?

Arthur Pollich
2025-08-08 21:14:15
Count answers
: 3
Man pakker blot kartoflerne ind i staniol og så afhænger tiden i ovnen af hvor store kartofler er. Bagekartofler er som sagt en super nem måde at lave bagte kartofler i ovn på. I gennemsnit skal de cirka have 40-60 minutter i ovnen. Pak dem ind i sølvpapir og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages i ca. 1 time eller indtil de er møre. Man kan også lave bagte kartofler på sin grill eller sit bål. Hvis man vil lave dem på grillen er det samme fremgangsmåde med tilberedningen. På grillen skal de have høj indirekte varme i 40-50 minutter indtil de er møre. Hvis man vil lave dem på bålet er det også samme fremgangsmåde med tilberedningen. Man skal lægge bagekartoflerne i gløderne og ikke flammerne. Bagekartoflerne skal have 20 minutter. Prøv derefter at tage én kartoffel ud og se om den er mør indeni ved at åbne den og prikke med en gaffel.

Buck Stroman
2025-08-08 20:38:00
Count answers
: 3
Du har måske før brugt stanniol som indpakning, når du har forkælet dig selv med en bagt kartoffel, men det er ikke noget, der gavner. I hvert fald ikke hvis du vil have en sprød bagt kartoffel. Når du pakker kartoflen ind i stanniol, kan dampen ikke slippe ud, og kartoflen bliver kogt fremfor bagt. Drop derfor stanniol og placer din kartoffel på en bradepande i midten af ovnen. Med bradepanden undgår du, at olien drypper ned i din ovn. Frem med salt og olie fra skabet og pak stanniol ned i skuffen. Det er et par af de gode tips, der sikrer dig den bedste bagt kartoffel.

Reva Zulauf
2025-08-08 20:26:05
Count answers
: 7
Jeg laver mine bagte kartofler uden sølvpapir eller staniol. Der er ikke nogen god grund til at pakke dem ind i sølvpapir/staniol, da det er meget belastende for miljøet og ikke har den store effekt på en opskrift som bagekartofler. Faktisk synes jeg de bliver meget bedre uden. Skrællen bliver sprød og med masser af smag. Jeg kan nemlig godt lide også at spise skrællen på de bagte kartofler. Der sidder så mange lækre vitaminer her, og så smager det også bare godt.

Floyd Jacobson
2025-08-08 18:14:32
Count answers
: 2
Bagte kartofler kan sagtens klare varmen uden at brænde på.
Du behøver ikke at pakke kartoflerne ind i staniol, inden du bager dem i ovnen.
Vil du ikke have, at kartoflerne får en tyk skal, kan du dog med fordel pakke dem ind i staniol inden tilberedning, da det giver en blødere skal.
Skal du lave bagte kartofler på grill, er det en god idé at pakke dem ind i staniol først, da grillen har en højere temperatur end ovnen.

Kaela Heller
2025-08-08 17:57:06
Count answers
: 1
Perfekte bagekartofler helt uden brug af sølvpapir eller staniol.
Pensl alle kartoflerne med økologisk olivenolie.
Tænd ovnen på 160 grader med varmluft.
Skær et kryds halvvejs igennem hver kartoffel.
Pres en smørklat ned i kartoflerne.
Læg havsaltet i 4 toppe i et ildfast fad, hvor du lægger kartofler på.
Tilsæt lidt peber og salt efter behov.
Bag kartofler i ovnen i 50-60 minutter.
Hold øje med kartoflerne efter 30-40 minutter, hvis de har fået en flot gylden farve, så kan du slutte for varmluft i den resterede bagetid.
Serv med creme fraise eller smør sammen med krydderurter, såsom persille eller purløg.
Ganske simpelt :-)