Hvordan laver man koldbrygget kaffe?

Kyla Medhurst
2025-08-07 20:33:51
Count answers
: 4
Koldbrygget kaffe er så nemt og simpelt at lave selv. Det skal du bruge: 2 dl kværnede kaffebønner og 5 dl stuetempereret vand. I en skål røres kaffe og vand sammen. Dæk skålen til og lad kaffen trække i 12-14 timer ved stuetemperatur. Si kaffen gennem en fin si og herefter i et kaffefilter eller osteklæde. Koldbrygget iskaffe kan holde sig 5-6 dage på køl. Jeg foretrækker at lave min iskaffe i et glas fyldt med isterninger, 2/3 koldbrygget kaffe og 1/3 mælk, men den kan også fortyndes en smule med vand, hvis du ikke er vild med mælk i din kaffe.

Modesto Welch
2025-08-07 18:16:17
Count answers
: 4
Man laver koldbrygget kaffe ved at lade grovmalede kaffebønner trække i koldt vand i 12-24 timer. Forbered kaffen: Kværn 100 gram kaffebønner groft. Bland med vand: Hæld de grovmalede kaffebønner i Rosendahl Grand Cru Vandkaraffel og tilsæt 1 liter koldt vand. Rør godt rundt for at sikre, at al kaffen er mættet. Bryg i køleskabet: Dæk beholderen til og lad kaffen brygge i køleskabet i 12-24 timer. Jo længere tid, jo stærkere bliver din cold brew. Filtrér kaffen: Efter bryggetiden, filtrer kaffen gennem en kaffefilter, en tesigte eller en speciel cold brew maker for at fjerne kaffegrumset. Servering: Hæld din cold brew i et glas fyldt med is. Tilsæt mælk, fløde, sødemiddel eller sirup efter smag.