Frugt og grønt skal spises og ikke drikkes.
Ud fra et sundhedsfagligt og videnskabeligt udgangspunkt, så er der intet belæg for at sige, at man skal drikke sine frugter og grøntsager.
Frugt og grønt er en del af en varieret kost.
Ligeledes indeholder frugt og grønt stoffer, man kalder for antioxidanter, som også vurderes til at beskytte mod kræft og hjerte- og karsygdomme.
Problemet med at blende sin frugt og grønt er, at de sundhedsmæssige indholdsstoffer er særligt følsomt over for ilt og lys.
Ved blendning kan tabet af C-vitamin være helt op 70 procent, og hvad angår de sundhedsfremmende antioxidanter, så kan det være et tilsvarende tab eller endnu mere.
Når myndighederne anbefaler, at vi skal som udgangspunkt skal spise frugt og grønt, så er argumentet, at det er med til at mætte.
At blende sine grøntsager, er nok det længste man kan komme fra den friske råvare, og der er en stor kontrast til det "Nye nordiske køkken", anbefalet af førende ernæringsfolk i Danmark, hvor grove grøntsager, nødder og bær skal spises så uforarbejdet som muligt og dermed så tæt på naturen som muligt.
Så spis masser af frugt og grønt - og nyd maden frem for at drikke den.