:

Hvad drikkes til smørrebrød?

Marcella Vandervort
Marcella Vandervort
2025-08-27 16:57:39
Count answers : 24
0
De fleste mennesker forbinder klassisk smørrebrød med øl, men du kan mange gange finde et mindst lige så flot match i et godt glas hvidvin fra fx Bourgogne, Alsace eller Mosel. Sværere står det til med rødvine flest, hvor især den udtørrende fornemmelse fra tannierne – i folkemunde kendt som garvesyre – nemt kan slå sig på de sarte smagsnuancer i en rejemad eller fiskefilet. Ved at skrue op for intensiteten i pålægget og søge mod lettere druesorter fra køligere områder, kan rødvinen dog indtage en spændende position ved siden af både traditionelle og nyfortolkede stykker smørrebrød. Domaine Chapel Beaujolais-Villages Gamay-druen er som skabt til rugbrød med hønsesalat med bacon og svampe. Arnaud Lambert Clos Mazurique Rouge Breze - (ØKO) er det perfekte match til en ret, hvor rugbrødet får lov at spille en stor birolle. Her får man en ”mini” Barolo, men mere frugt og saftighed gør den til et bedre match til en mad, hvor elegancen og balancen skal være i fokus.
Janet Doyle
Janet Doyle
2025-08-17 23:59:57
Count answers : 12
0
Dansk smørrebrød ledsages ofte af øl og snaps. Men vin kan faktisk være en fuldgod erstatning, blot du insisterer på vin, der kan overleve mødet med den marinerede sild og samtidig kunne dække nogenlunde bredt. Vin Rosé er perfekt, men også en ung, aromatisk frisk hvidvin fra eksempelvis Gascogne, Alsae eller Sydfrankrig er et godt valg. Men prøv også mousserende vin som Prosecco eller Cava.

Read also

Hvilket smørrebrød er mest populært?

Kartoffelmaden- En kartoffelmad med nye kartofler er ikke til at modstå, fastslår Tine Lützhøft Jens Read More

Kan man smøre rugbrød dagen før?

Når din surdej er klar og hævet, så kan du røre din rugbrødsdej sammen. Vent gerne til dagen efter Read More

Billy Smith
Billy Smith
2025-08-07 04:13:15
Count answers : 17
0
Øl til smørrebrød - 6 gode specialøl. Med denne smagekasse er du sikret gode øl, der passer perfekt til smørrebrød. Vi udvælger 6 lækre og top-bedømte specialøl, som vi finder yderst velegnet til højtbelagt smørrebrød.
Isaias Cruickshank
Isaias Cruickshank
2025-08-07 04:00:23
Count answers : 21
0
Til påskefrokosten kan man drikke vin, selvom traditionen er, at vi drikker øl og snaps til det store frokostbord. Sherry kan noget og supplerer rigtig meget smørrebrød, ikke mindst sild. Sherryen går ind og renser og omfavner maden. Sherry har også ofte en salt karakter, der klæder mad rigtig godt. Fiskefilet er en anden klassiker på frokostbordet, og til retter med lys fisk, der typisk er sart i smagen, skal man gå efter en frisk og syrlig hvidvin. Vine på druen Sauvignon Blanc er altid gode at gå efter. Tør tysk riesling er et andet godt bud, og det samme gælder chardonnay fra Chablis i Bourgogne. Når frokosten bevæger sig over i de mere kødfulde retter såsom leverpostej og flæskesteg, kan man med fordel overveje at åbne for rødvinen. Til eksempelvis leverpostej ville en vin på druen pinot noir være et rigtig godt bud. Til flæskesteg kunne en elegant sangiovese være et godt bud. Til den gamle ost passer sød riesling rigtig godt.
Kirstin Hane
Kirstin Hane
2025-08-07 02:00:18
Count answers : 22
0
Kim Rosenkrantz vil bryde med traditionen ved at præsentere vin som en mulig favorit til smørrebrødsborde, hvorimod Lars Mortensen forsvarer det klassiske valg af øl som den oplagte makker til de klassiske retter. Der er inkluderet tre stykker smørrebrød, tre øl fra Herslev Bryghus og tre vine udvalgt af Bacall Vinbar. Til hvert stykke smørrebrød vil både en vin og en øl blive præsenteret. De to eksperter vil på skift præsentere deres udvalgte drikkevarer, i håbet om at kunne overbevise deltagerne om deres foretrukne spiritus.
Jalen Lowe
Jalen Lowe
2025-08-07 01:57:23
Count answers : 12
0
Hvad drikker man til smørrebrød? Dumt spørgsmål, måske, for der findes vel næppe et voksent menneske i Danmark, som ikke ved, at der til vores højtbelagte rugbrødsmadder hører pilsnerøl og en snaps. Bitterheden i øllet fungerer godt med rugbrødet, og snapsens alkohol renser godt ud efter det fede pålæg. Selvfølgelig drikker jeg også ind imellem vin til mit smørrebrød, fx kan sauvignon blanc virkelig noget helt særligt til mange af de klassiske stykker. Til de helt traditionelle stykker med højbelagt, agurkeryttere og godt med mayonnaise, er det ikke meget, som kan stikke en kølig pilsner og en snaps. Fra den lyse pilsner til den intense india pale ale med amerikansk aromahumle og 8 % alkohol. Fra en iskold Rød Aalborg til en tempereret kryddersnaps med orangeskal. Eller et glas vin, hvis smørrebrødsrettens brede smagsspektrum skal have svinekam til sine fyldige lokker.
Charlotte Nicolas
Charlotte Nicolas
2025-08-07 01:06:40
Count answers : 18
0
Hvidvin er velegnet til fisk og skaldyr, og rødvin passer bedre til kød. Riesling og Chardonnay er oplagte valg til julefrokosten. Albariño er en god valg til stegt fisk og skaldyr. Hvidvin er det sikreste valg til fisk og skaldyr. Rødvin kan fungere fint til kød. Pinot Noir, Grenache og Valpolicella Ripasso er gode rødvine til smørrebrød.