Hvad drikkes til smørrebrød?

Billy Smith
2025-08-07 04:13:15
Count answers
: 2
Øl til smørrebrød - 6 gode specialøl.
Med denne smagekasse er du sikret gode øl, der passer perfekt til smørrebrød.
Vi udvælger 6 lækre og top-bedømte specialøl, som vi finder yderst velegnet til højtbelagt smørrebrød.

Isaias Cruickshank
2025-08-07 04:00:23
Count answers
: 3
Til påskefrokosten kan man drikke vin, selvom traditionen er, at vi drikker øl og snaps til det store frokostbord. Sherry kan noget og supplerer rigtig meget smørrebrød, ikke mindst sild. Sherryen går ind og renser og omfavner maden. Sherry har også ofte en salt karakter, der klæder mad rigtig godt. Fiskefilet er en anden klassiker på frokostbordet, og til retter med lys fisk, der typisk er sart i smagen, skal man gå efter en frisk og syrlig hvidvin. Vine på druen Sauvignon Blanc er altid gode at gå efter. Tør tysk riesling er et andet godt bud, og det samme gælder chardonnay fra Chablis i Bourgogne. Når frokosten bevæger sig over i de mere kødfulde retter såsom leverpostej og flæskesteg, kan man med fordel overveje at åbne for rødvinen. Til eksempelvis leverpostej ville en vin på druen pinot noir være et rigtig godt bud. Til flæskesteg kunne en elegant sangiovese være et godt bud. Til den gamle ost passer sød riesling rigtig godt.

Kirstin Hane
2025-08-07 02:00:18
Count answers
: 7
Kim Rosenkrantz vil bryde med traditionen ved at præsentere vin som en mulig favorit til smørrebrødsborde, hvorimod Lars Mortensen forsvarer det klassiske valg af øl som den oplagte makker til de klassiske retter.
Der er inkluderet tre stykker smørrebrød, tre øl fra Herslev Bryghus og tre vine udvalgt af Bacall Vinbar.
Til hvert stykke smørrebrød vil både en vin og en øl blive præsenteret.
De to eksperter vil på skift præsentere deres udvalgte drikkevarer, i håbet om at kunne overbevise deltagerne om deres foretrukne spiritus.

Jalen Lowe
2025-08-07 01:57:23
Count answers
: 3
Hvad drikker man til smørrebrød? Dumt spørgsmål, måske, for der findes vel næppe et voksent menneske i Danmark, som ikke ved, at der til vores højtbelagte rugbrødsmadder hører pilsnerøl og en snaps. Bitterheden i øllet fungerer godt med rugbrødet, og snapsens alkohol renser godt ud efter det fede pålæg. Selvfølgelig drikker jeg også ind imellem vin til mit smørrebrød, fx kan sauvignon blanc virkelig noget helt særligt til mange af de klassiske stykker. Til de helt traditionelle stykker med højbelagt, agurkeryttere og godt med mayonnaise, er det ikke meget, som kan stikke en kølig pilsner og en snaps. Fra den lyse pilsner til den intense india pale ale med amerikansk aromahumle og 8 % alkohol. Fra en iskold Rød Aalborg til en tempereret kryddersnaps med orangeskal. Eller et glas vin, hvis smørrebrødsrettens brede smagsspektrum skal have svinekam til sine fyldige lokker.

Charlotte Nicolas
2025-08-07 01:06:40
Count answers
: 6
Hvidvin er velegnet til fisk og skaldyr, og rødvin passer bedre til kød.
Riesling og Chardonnay er oplagte valg til julefrokosten.
Albariño er en god valg til stegt fisk og skaldyr.
Hvidvin er det sikreste valg til fisk og skaldyr.
Rødvin kan fungere fint til kød.
Pinot Noir, Grenache og Valpolicella Ripasso er gode rødvine til smørrebrød.