Kartoffelmaden- En kartoffelmad med nye kartofler er ikke til at modstå, fastslår Tine Lützhøft Jensen.
Selvom mange mener, at smørrebrød hovedsageligt skal bestå af kødpålæg, er der også stor opbakning bag kartoffelmaden i forskellige variationer.
En bruger foretrækker den med rå løg, kryddermayo og bacon.
En anden vil have bacon og purløg, en tredje syltede rødløg og bacon.
Og så er der Karin Cook, der lægger en bund af salt spegepølse under kartoflerne.
Æg og rejer.
Det giver åbenbart sig selv: æg-og-rejer.
Til gengæld bliver blandingen af fugl og skaldyr hyldet med både smileys og udråbstegn- og i en særligt begejstret kommentar både med hjertesmiley, firkløver og thumbs-up.
Roastbeef er dog en af den slags smørrebrød, der deler vandene og kan føre til misforståelser, måske endda misfornøjelse: Der er nemlig den "søde" variant med remoulade og ristede løg - og den mere"sure" med pickles og reven peberrod.
Syltede agurker findes så vidt denne signatur ved på begge varianter.
DR Nyheders brugere ser ud til at elske begge slags - og så er der brugere som Susanne Voetmann, der formår at kombinere og samle: Hun nævner roastbeef med peberrod, ristede løg,sky og remoulade som sit yndlings-smørrebrød.
Når vi tæller, hvor mange gange brugerne på DR Nyheders Facebook-side nævner et stykke smørrebrød, er der ét stykke, der særligt skiller sig ud: dyrlægens natmad.
Der er mange mere eller mindre opfindsomme historier om, hvorfor stykket med leverpostej, saltkød og sky har det særlige navn.
Men ifølge smørebrødsdronningen Ida Davidsen, skyldes navnet rent faktisk en dyrlæge, der aften efter aften bestilte netop den anretning i hendes fars restauration i 1920'erne:
En bruger er så vild med delikatessen, at hun gerne indtager den i sin juleferie - som morgenmad.
Og også Morten Nyberg kalder dyrlægens natmad for 'toppen af poppen':
- Skal det være ekstra "fint/avanceret" tager vi den som Amager sandwich, fortæller han, med henvisning til metoden, hvor man kreerer en sandwich med både rugbrød og franskbrød.