:

Hvilket smørrebrød er mest populært?

Dagmar Wehner
Dagmar Wehner
2025-08-07 04:52:20
Count answers : 5
0
Fiskefilet med remoulade er klart nummer et. Fiskefilet på rugbrød er det mest solgte stykke smørrebrød mange steder i landet. Rugbrød med pålæg er ifølge Madkulturen også stadig på førstepladsen over de mest spiste retter til aftensmad i Danmark. En ud af tre danskere elsker smørrebrød, spiser det ofte og har vores klare favoritter. Nogle eksempler på de mest populære typer af dansk smørrebrød i dag er: Laks: Skiver af koldrøget laks på hvidt brød med rejer ovenpå. Øverst er der citron og dild. Det er både stegte sild, hvide sild og karrysild. Et stykke med æg og rejer ligger også solidt til på hitlisten – hos Dagrofa er det sågar den mest solgte mad.
Hyman Lang
Hyman Lang
2025-08-07 04:41:50
Count answers : 3
0
Der findes mange forskellige variationer af smørrebrød, men nogle af de mest populære toppings er blandt andet roastbeef, røget laks, sild og skinke. Danmark er kendt for sine oste af høj kvalitet, så mange opskrifter på smørrebrød indeholder ost. Smørrebrød ses ofte som et symbol på dansk kultur, og det anses som en kunstart at skabe det perfekte smørrebrød-mesterværk. Smørrebrød serveres ofte med surt, for eksempel i form af syltede agurker. Andet tilbehør tæller purløg, mayonnaise, persille, rå og ristede løg samt karse.
Ardith Beatty
Ardith Beatty
2025-08-07 04:03:50
Count answers : 5
0
Nogle smørrebrødsvarianter er så etablerede, at de har fået faste navne: Sol over Gudhjem, Dyrlægens natmad, Stjerneskud, Pariserbøf, HC Andersen, Rostbiff, Ribbensteg, Tartarmad og Laks. Faktisk endte smørrebrødet med at være mere populært end vinene. I 1888 åbnede han en smørrebrødsbutik på Nørrebro med ikke mindre end 177 varianter på menuen. Man beregner som regel 2-3 stykker smørrebrød pr. person til et almindeligt måltid, men der er ingen grænser ved festlige lejligheder. Smørrebrødsetikette dikterer, at sild eller fisk serveres først. Det fortælles, at smørrebrød opstod af frokostmadder. Landmænd, som lavede hårdt, fysisk arbejde, plejede at sammensætte deres madder, så de gav et maksimalt energiudbytte. De smurte ofte deres madder til frokost med rester fra dagen før. Smørrebrød fandt snart vej til København, hvor det blev en fast bestanddel på gastropubber såvel som fastfoodrestauranter. Oskar Davidsen kaldes “smørrebrødets far”. Han var en vinhandler fra København, som begyndte at servere smørrebrød for sine gæster i slutningen af 1800-tallet – og det blev et hit. Et stykke højt belagt smørrebrød er en fryd for øjet! En skive brød med smør og en så rigelig mængde pålæg og pynt, at det er næsten umuligt at få øje på brødet.
Roxanne Wintheiser
Roxanne Wintheiser
2025-08-07 03:59:23
Count answers : 1
0
Kartoffelmaden- En kartoffelmad med nye kartofler er ikke til at modstå, fastslår Tine Lützhøft Jensen. Selvom mange mener, at smørrebrød hovedsageligt skal bestå af kødpålæg, er der også stor opbakning bag kartoffelmaden i forskellige variationer. En bruger foretrækker den med rå løg, kryddermayo og bacon. En anden vil have bacon og purløg, en tredje syltede rødløg og bacon. Og så er der Karin Cook, der lægger en bund af salt spegepølse under kartoflerne. Æg og rejer. Det giver åbenbart sig selv: æg-og-rejer. Til gengæld bliver blandingen af fugl og skaldyr hyldet med både smileys og udråbstegn- og i en særligt begejstret kommentar både med hjertesmiley, firkløver og thumbs-up. Roastbeef er dog en af den slags smørrebrød, der deler vandene og kan føre til misforståelser, måske endda misfornøjelse: Der er nemlig den "søde" variant med remoulade og ristede løg - og den mere"sure" med pickles og reven peberrod. Syltede agurker findes så vidt denne signatur ved på begge varianter. DR Nyheders brugere ser ud til at elske begge slags - og så er der brugere som Susanne Voetmann, der formår at kombinere og samle: Hun nævner roastbeef med peberrod, ristede løg,sky og remoulade som sit yndlings-smørrebrød. Når vi tæller, hvor mange gange brugerne på DR Nyheders Facebook-side nævner et stykke smørrebrød, er der ét stykke, der særligt skiller sig ud: dyrlægens natmad. Der er mange mere eller mindre opfindsomme historier om, hvorfor stykket med leverpostej, saltkød og sky har det særlige navn. Men ifølge smørebrødsdronningen Ida Davidsen, skyldes navnet rent faktisk en dyrlæge, der aften efter aften bestilte netop den anretning i hendes fars restauration i 1920'erne: En bruger er så vild med delikatessen, at hun gerne indtager den i sin juleferie - som morgenmad. Og også Morten Nyberg kalder dyrlægens natmad for 'toppen af poppen': - Skal det være ekstra "fint/avanceret" tager vi den som Amager sandwich, fortæller han, med henvisning til metoden, hvor man kreerer en sandwich med både rugbrød og franskbrød.
Kirstin Hane
Kirstin Hane
2025-08-07 02:08:25
Count answers : 7
0
Nogle eksempler på de mest populære typer af dansk smørrebrød i dag er: Laks: Skiver af koldrøget laks på hvidt brød med rejer ovenpå. Øverst er der citron og dild. Dyrlægens natmad: Et smurt stykke mørkt rugbrød med leverpostej. Hertil kommer en skive saltkød toppet med sky. Øverst findes rå løgringe og karse. Roastbeef: tynde skiver af roastbeef på rugbrød med remoulade. Øverst er den toppet med peberrod og sprødstegte løg.