Hvordan laver man glasur?

Arlene Bechtelar
2025-08-07 04:01:50
Count answers
: 4
Glasur består for det meste blot at vand og flormelis.
Du kan variere den klassiske hvide glasur lige så meget du vil.
Glasur altså utrolig nemt at lave, og de fleste behøves nok ikke en opskrift når man først har lavet det én eller to gange.
Jeg bruger kogende vand i min glasur for nemme at røre klumper ud, men man kan også bruge koldt vand.
Bland flormelis og kogende vand sammen i en skål.
Bland indtil du har en ensartet glasur.
Pynt din kage med glasuren.
Kakaoglasur: Skift cirka ⅓ af flormelisen ud med usødet kakaopulver.
Andre variationer: Du kan skifte vandet ud med frugtsaft – f.eks. citronsaft, appelsinsaft el. lign eller du kan skifte vandet ud med f.eks. frugtfarve, så glasuren måske bliver rød eller grøn.

Mabelle Balistreri
2025-08-07 03:05:45
Count answers
: 4
Rør vand og flormelis sammen. Hvis den er for tynd, så kan man justere og komme lidt ekstra flormelis i. Omvendt, hvis den bliver for tyk, så kommer man blot lidt ekstra vand i. Fordel glasuren på kagen eller hvad du ellers skal bruge den til med det samme, da den stivner hurtigt. Ved at blande flormelis og vand, så får du altså en simpel glasur. I stedet for vand, så kan man også bruge citronsaft, appelsinsaft eller andet i den stil for at give glasuren smag. Glasur er nemt at lave. Hvis man får lidt for meget vand i, så kan man justere og komme lidt ekstra flormelis i. Omvendt, hvis den bliver for tyk, så kommer man blot lidt ekstra vand i. Men vær opmærksom. Ofte er det kun en lille mængde det kræver ift. at ændre konsistensen på glasuren. Så den kan hurtigt blive for tyk eller for tynd.

Eduardo Roob
2025-08-07 02:50:03
Count answers
: 5
Jeg har lavet to slags glasur til donuts.
Den ene er en chokolade glasur, og den anden er en appelsin glasur.
Men hvis tiden ikke lige er og det skal gå lidt hurtigt og man måske ikke lige har mørk chokolade og glukosesirup stående, er den helt klassiske glasur virkelig også lækker, og den tager ingen tid at bikse sammen.

Jarred Jones
2025-08-07 02:34:57
Count answers
: 4
Hvid glasur: 200 g flormelis 1 spsk. kogende vand
Chokoladeglasur: 180 g flormelis 1 spsk. kakaopulver 1 spsk. kogende vand
Sprøjte glasur: 1 bæger past. æggehvide ca. 250 g flormelis
Pisk æggehviderne let med en gaffel og rør flormelis i.
Konsistensen skal være tyk og glasuren skal trække spor, der holder faconen.
Træk en linie med en stiv glasur på hele kagens kant.
Har du ikke en fin tylle kan du bruge en fryse-pose og klippe et meget lille hul i den ene hjørne.
Fyld op med en tyndere glasur.
Træk forsigtigt glasuren ud til kanten med en tandstik.

Chaim Aufderhar
2025-08-07 00:22:01
Count answers
: 2
Glasur – ja hvordan laver man egentlig kageglasur?
Her får du en god nem opskrift på hel hvid glasur med flormelis og vand.
Glasur opskrift – nem grundopskrift
Nem grund opskrift på glasur med flormelis og vand
Ingredienser
150 gram flormelis
3 spsk kogende vand kun 2½ hvis du vil lave tyk glasur
evt. ½-1 spsk kakao
1 spsk vand passer ca. til 50 gram flormelis, lidt afhængig af om du skal bruge en tyk glasur til dine kager.
Start evt med en lille mængde.
Så kan du nemt lige lave lidt ekstra undervejs.
Det kan nemlig være lidt svært at vide hvor stor mængde du skal bruge til en kage.
Det er bedre at starte med lidt, fremfor at have en masse i overskud.
Tilsæt bare lidt kakao, hvis du skal bruge kakaoglasur.
Du kan også prøve denne chokoladeglasur med smør.
Skal du pynte kransekager, så kan du lave glasuren med æggehvide.
Så løber den ikke så nemt.
Du kan f.eks. prøve disse med kaffe, med syltetøj, med Nutella?
Prøv også citronglasur eller karamelglasur?
God fornøjelse med kagepyntningen.
Få flere opskrifter på glasur her:
Kaffeglasur til kage - uden kakao
Kaffeglasur uden kakao - f.eks. til fastelavnsboller
Se opskriften her
Kanelkage med karamelglasur - nem god kage
Svampet saftig kanelkage creme fraiche og karamelglasur
Se opskriften her
Chokoladeglasur - lækker opskrift med smør
En lækker chokoladeglasur med smør
Se opskriften her
Nemme fastelavnsboller med hindbærskum
Nemme fastelavnsboller med færdig buttedej
Se opskriften her
Medaljer med flødecreme - nemme flødekager
Nemme flødekager med flødecreme og syltetøj
Se opskriften her
Fastelavnsboller af butterdej med Nutella
Nemme fastelavnsboller med færdig buttedej
Se opskriften her
Nutella glasur til kage - nem opskrift
Nutella glasur til kager - uden chokolade
Se opskriften her
Rebildboller - små citronkager med citronglasur
Nemme hurtige citronkager med citronglasur
Se opskriften her
Rebildboller - små citronkager med citronglasur
Nemme hurtige citronkager med citronglasur
Se opskriften her

Mauricio Toy
2025-08-06 23:52:44
Count answers
: 2
En glasur kan laves på mange måder, og den kan blandt andet bestå af æggehvider og flormelis. Pasteuriseret æggehvide kommes i en skål sammen med flormelis. Tilsæt også en smule eddike, og du skal bruge cirka en halv teskefuld, så ikke for meget. Rør nu glasuren sammen, og jeg plejer at gøre det med en spiseske. Fortsæt med at røre indtil glasuren er helt hvid og lidt luftig. Du kan også lave en klassisk chokoladeglasur, og her skal du bruge vand, kakao, revet chokolade og flormelis. Kom vand i en lille kasserolle sammen med kakao og chokolade, og kog det op ved en svag varme. Kom flormelis i en sigte, og sigt det i gryden. Rør rundt indtil glasuren er samlet.