Hvad skal man have i køkkenskabet?

Alden Strosin
2025-08-06 18:23:18
Count answers
: 6
Et godt basislager består af langtidsholdbare varer som pasta, ris, konserves, mel og krydderier. Det bør også inkludere madvarer, der bruges hyppigt i madlavningen fx æg, løg, hvidløg, olie og eddike. Basisfødevarer er de råvarer, som danner fundamentet i mange retter. Det er typisk: Kulhydrater som pasta, ris, kartofler og brød Proteiner som æg, bønner, linser, tun på dåse eller kød i fryseren Mejeriprodukter som smør, mælk, ost og yoghurt Smagsgivere som bouillon, tomatpuré, sennep og soja. Udover madvarerne er det også vigtigt med det rigtige udstyr. Sørg for at have grundlæggende redskaber som skarpe knive, skærebræt, gryder, pander, rivejern og målebæger. Et udvalg af basiskrydderier løfter enhver ret. Start med: Salt og peber Karry Paprika Tørrede krydderurter - fx timian, basilikum, oregano, laurbærblade og rosmarin Kanel Muskatnød Bagepulver.

Amparo Beahan
2025-08-06 17:57:07
Count answers
: 3
Et godt basislager i skabene er også en fordel, når man arbejder mere frit og eksperimenterende uden detaljerede opskrifter med råvarer, som man måske mere sjældent eller aldrig brugte tidligere. Her er Styrbæks tjekliste til et godt basislager: Krydderier o.lign. Fint salt og flagesalt, fx Maldon Spidskommen som frø og stødt Koriander som frø og stødt Fennikelfrø Hele sennepskorn, evt. forskellige farver Hel muskatnød Tørret oregano Cayennepeber Laurbærblade Sesamfrø Gærflager Kerner, korn, frø, dåser Græskarkerner Bønner af forskellig slags, tørre eller på dåse Kikærter, tørre eller på dåse Linser - grønne, sorte, røde Perlerug og perlespelt Quinoa Basmati- eller jasmin-ris Tørrede asiatiske nudler Mandler, hasselnødder og cashewnødder Majs på dåse Rispapir Kokosmælk Tomatpuré og tomatpasta Eddiker, saucer, olier o.lign Fiskesauce Sød-mild og stærk-sød chili Worcestershiresauce Soja Frugteddiker som æble, hindbær m.m.fl. Hvid- og rødvinseddiker Balsamico God olivenolie til stegning Ekstra god olivenolie fx til salater Neutral olie, fx raps Honning Syltet, pesto o.lign. (kan også laves selv) Mild, økologisk kimchi Ajvar Ansjos Syltet ingefær Kapers Mælkeprodukter Parmigiano-Reggiano Økologisk ymer 3,5% Evt. creme fraiche 9 el 18%, men ymer kan ofte bruges Smør Faste oste som fx Gudenå, Vesterhav og div. cheddar-oste Oste til salater fra Den grønne pose, fx feta og rester af andre oste Frugt & grønt, på køl - alt efter sæson.

Santino Moen
2025-08-06 17:51:10
Count answers
: 4
I mit køkkenskab har jeg følgende basisvarer:
Mel og gryn som Grahamsmel, Havregryn, Hvedemel og Kokosfibermel.
Kerner, frø og nødder som chiafrø og hasselnødder.
Bælgfrugter, kerner og ris som belugalinser, brune ris og quinoa.
Sødning som honning og kokossukker.
Olie og eddike som kokosolie og olivenolie.
Andre kolonialvarer som bagepulver, bouillon, bælgfrugter på dåse og kakaopulver.

Eden Turcotte
2025-08-06 16:53:36
Count answers
: 5
Lad os starte i de små: køkkenredskaber. De er uundværlige redskaber, der gør madlavningen en anelse nemmere og gør det muligt at lave de fleste retter og opskrifter uden det store besvær. Hvis du ikke vil føle dig nødsaget til at købe færdigretter og takeaway, så bør du investere i køkkenredskaber som: Gryder og pander i forskellige størrelser, Køkkenknive, Grydeske og paletkniv, Køkkensaks, Skærebrætter. Derudover kan du med fordel udvide med røreskåle, den uundværlige dåseåbner, et målebæger, en køkkenvægt, rivejern, grydelapper, plastbeholdere og ikke mindst viskestykker. Maskiner du bare må eje er: Elkedel, Brødrister, Stavblender. Du bør altid have: Drikkeglas, Tallerkener i forskellige størrelser, Dybe tallerkener/skåle, Kopper og krus, Bestik, Bordskånere. Musthaves indenfor rengøringsartikler til køkkenet er: Opvaskebørste og skuresvamp, Opvaskebalje, Viskestykker og klude, Gulvmoppe og -spand, Kost og/eller fejebakke, Tørrestativ til våde viskestykker og vasketøj.
Read also
- Hvilke køkkenredskaber er sundest?
- Hvad hedder de forskellige køkkenredskaber?
- Hvilket materiale er bedst til køkkenredskaber?
- Hvad skal man vide, før man flytter hjemmefra?
- Hvilke ting skal man have, når man flytter hjemmefra?
- Hvad er standardmål på køkkenskabe?
- Er non-stick usundt?
- Er sorte køkkenredskaber farlige?