Hvorfor smager min kaffe brændt?

Abbie Gleason
2025-08-06 16:29:15
Count answers
: 3
Din espresso smager bitter eller sur – Almindelige fejl og løsninger. En sur espresso kan skyldes underekstraktion, hvilket betyder, at vandet ikke har haft nok tid eller kontakt med kaffen til at trække de søde og dybe smagsnoter ud. En bitter espresso skyldes typisk overekstraktion, hvilket betyder, at for mange bitre og uønskede smagsstoffer er blevet trukket ud af kaffen. For høj bryggetemperatur – Vand over 96 grader kan brænde kaffen og give en brændt, bitter smag. Gammel kaffe – Hvis bønnerne er for gamle eller dårligt opbevaret, kan de miste deres friskhed og udvikle en bitter eftersmag. Sænk temperaturen – Hvis din maskine tillader det, prøv at justere bryggetemperaturen lidt ned. Brug friske bønner – Køb hele bønner og kværn dem lige før brygning for optimal smag.

Dariana Becker
2025-08-06 16:10:36
Count answers
: 1
Jeg har lige smidt en pose kaffe ud, fordi den smagte brændt.
Den var mørk i ristningen men ikke i en grad, så det så slemt ud.
Der var overhovedet ikke spor af olie udtræk eller andet.
Det var en knastør bønne med en mat overflade.
Men den smagte altså brændt.
Så jeg besluttede mig lige for at bide lidt i bønnen.
Da jeg havde tygget lidt med fortænderne var der en helt tydelig brændt smag.
Så gjorde jeg det samme med min Drop Coffee Shakiso og der var ikke spor af brændt smag.
I stedet var der masser af bær ligesom når den er brygget.
Så prøv evt. at bide i bønnen og se hvad du synes.

Eino Dietrich
2025-08-06 14:23:21
Count answers
: 1
Overdosering af kaffe i forhold til vand får kaffen til at smage besk og skarp, mens underdosering giver en tynd kaffe.
Det brune kaffefilter afgiver nemlig smag til kaffen.
Kaffe er en frisk vare.
Varme og fugtig luft fører til, at kaffen ikke er frisk så længe.
Færdig kaffe skal være mellem 80 og 85 grader.
Hvis kaffen opbevares for koldt, bliver den mat i farven, mister smag og får en sur og bitter bismag.

Maximillia Cremin
2025-08-06 12:26:55
Count answers
: 4
Din kaffe smager måske brændt fordi vandet er for varmt eller for koldt. Ideel vandtemperatur til kaffebrygning ligger mellem 90-96°C. Hvis vandet er for varmt, kan det resultere i en bitter smag. En for fin maling kan også resultere i en bitter kop.
Hvis du bruger for meget kaffe i forhold til vand, kan det føre til en overvældende stærk og bitter smag. En god tommelfingerregel er at bruge 60 gram kaffe pr. liter vand.
Gamle kaffeolier og rester kan også give din kaffe en harsk smag.
Rengør regelmæssigt alle dine kaffebryggere og kværne for at undgå opbygning af gamle kaffeolier og rester.

Ari Beatty
2025-08-06 12:12:54
Count answers
: 2
Hvis det vil under stegningen temperaturen er for høj, eller processen vil tage for lang tid, kaffen bliver bitter. En mørkere ristning er da typisk for en mere bitter kop kaffe og bruges normalt til espressokaffer. Følgende vil bidrage til bitter kaffe: længere udtræk højere temperatur finere slibning. Til sidst, ved meget mørk ristning, mærkes røgede og brændte smag. Robusta har smagsprofil i bitre toner.

Coy Hoppe
2025-08-06 12:10:57
Count answers
: 3
Kaffen smager ”brændt”. Bryggetemperaturen er for høj. Sænk temperaturen, se Afsnittet ”Menu – Kaffetemperatur”. Formalingsgraden er for fin eller formalet kaffe er for fin. Indstil grovere formalingsgrad eller benyt mere groftmalede kaffebønner. Uegnet kaffesort. Skift til en anden kaffesort.

Lenora Kautzer
2025-08-06 11:59:21
Count answers
: 3
En bitter espresso kan på den anden side skyldes, at bønnene er blevet ristet for meget, eller at bryggetiden har været for lang.
Hvis bønnene er blevet ristet for meget, kan det få kaffen til at smage brændt eller bittert.
En grovere maling kan bidrage til at reducere bitterheden.
Sænk bryggetemperaturen.
Hvis tiden var over 30 sek.
Mal grovere og prøv igen.

Breanne Barton
2025-08-06 11:32:15
Count answers
: 2
Kaffen kan smage dårligt af følgende årsager:
1. Kaffegrumsens alder påvirker smagen.
Gammel kaffe kan have en flad smag.
Kaffen smager bedst, hvis du bruger frisk(e) bønner/grums.
2. Kvaliteten af kaffegrumsen og typen af vand, du bruger, vil påvirke kaffesmagen.
3. Sådan holder du din kaffemaskine ren.
Sørg for at rengøre enheden for hver 40-80 brygninger.