Hvilken mad er Pinot Noir god til?

Vita Ernser
2025-08-06 12:26:20
Count answers
: 8
En klassisk match til Pinot Noir er alle typer af mad med svampe.
Fra sprød butterdej med stuvede svampe og fasan, til klassisk mørbrad a la creme - vil alle retter med fløde og svampe, tage sig fornemt ud i selskab med Pinot Noir-prinsessen.
En anden ting som Pinot Noir kan, er at flytte på forståelsen af hvad vi traditionelt drikker rødvin til.
Der er, eksempelvis, mange typer af fiskeretter som klarer sig godt med Pinot.
En flot tunsteak med tilbehør vil have det ligeså lækkert med en Pinot Noir, som i selskab med det oplagte valg: fadlagret Chardonnay.
Gå uden om mad med høj syre, meget citron eller tomat - det klæder ikke den spinkle vin ret godt.
En anden ting den forfinede Pinot-prinsesse ikke har det godt med er sukker - de søde sager vil kun fremhæve vinens lethed og gøre den næsten usynlig i munden.
Til mad med udtalt umami vil Pinot Noir altid være det bedste valg!

Dejah Rau
2025-08-06 11:10:48
Count answers
: 5
Pinot Noir er utrolig alsidig, når det kommer til mad. Den rykker grænsen for hvornår man plejer at bruge rød – og hvidvin, da den nærmest passer ind i hele mad-spektret. Højdepunktet af en god middag, vil til hver en tid være, når en god Pinot Noir bliver sat på bordet. Hvis man gerne vil hive ekstra point med hjem, skal man servere den til retter, der indeholder svampe og vildt. Det kunne være en god andesteg eller en lækker lammekølle. Hvis man er mere til fisk, er laks det perfekte match med Pinot Noir. Ellers er typiske franske klassiskere som Coq au Vin og Boeuf Bourguignon også sikre valg.