:

Hvad gør man, hvis marmeladen er blevet for tynd?

Marge Herzog
Marge Herzog
2025-08-05 18:16:09
Count answers : 0
0
Er din marmelade derimod blevet for tynd, findes der flere produkter, du kan ty til for at rette op på konsistensen. Brug fx Rød Melatin, Grøn Melatin eller Blå Melatin alt afhængigt af mængden af sukker i din marmelade. Hvis din gelé er blevet for tynd, kan du koge den igen sammen med Blå Melatin og få en tykkere konsistens.
Phyllis Ruecker
Phyllis Ruecker
2025-08-05 17:48:24
Count answers : 3
0
Hvis marmeladen er for tynd, giv marmeladen et opkog ved stærk varme, så overskydende væske koges væk, eller brug lidt Melatin til at justere konsistensen med - Melatin er et pektinpulver, der kan købes i almindelige supermarkeder.
Julien West
Julien West
2025-08-05 17:05:31
Count answers : 4
0
Hvis syltetøjet (eller marmeladen) bliver meget tyndt, kan noget af saften hældes fra. Det kan også koges igen med mere sukker eller koges op og tilsættes et fortykningsmiddel. Når du laver marmelade af meget saftige frugter, kan det være nødvendigt at si noget af saften fra. Ellers bliver marmeladen for tynd. Vil du gøre syltningen nemmere, kan du bruge syltesukker, der indeholder pektin og dermed får marmeladen til at stivne hurtigere. Lav evt. en prøve for at tjekke, hvor meget syltetøjet eller marmeladen stivner: Hæld lidt syltetøj/marmelade i en underkop, og sæt den i køleskabet et øjeblik.
Craig Gerhold
Craig Gerhold
2025-08-05 16:52:29
Count answers : 3
0
Det kan skyldes, at bærrene/frugten har indeholdt for lidt pektin, eller at sukkermængden ikke har været tilstrækkelig. Lad syltetøjet koge ved stærk varme i et par minutter mere for at koge lidt af væsken bort, eller giv syltetøjet et opkog under tilsætning af Melatin ifølge anvisningerne på emballagen. Du kan koge marmeladen op igen med ingefær og safran, og hæld det tilbage på glas. Det kan koges op igen, læs anvisning på posen. Der burde stå på Melatin brevet, hvor meget der skal bruges. Du må læse dig lidt frem i henhold til hvad der står på brevet med melatin, og naturligvis ikke bruge det hele, da der jo er brugt Syltesukker.
Marlee Ruecker
Marlee Ruecker
2025-08-05 16:16:29
Count answers : 6
0
Du skal altid teste din marmelade ved at sætte en tallerken på køl inden du starter med at lave marmelade. Når det har fået 2-5 min tager du gryden af varmen, og lægger en teske fuld marmelade på den kolde tallerken. Efter kort tid vil du kunne se konsistensen. Er det for tyndt, koger du det op igen, indtil skeprøven har den rette konsistens. Du kan starte med at sætte en underkop i køleskabet med en teske på. Herefter kan du koge marmeladen op igen, når du synes, den har den rette konsistens, så tager du gryden af. Prøv at tage en teskefuld marmelade, teskeen fra køleskabet, og læg teskeen tilbage, og lad den køle på underkoppen i 5 minutter. Herefter kan du se om kogningen har hjulpet på konsistensen. Hvis ikke kan du evt tilsætte lidt mere syltesukker, med samme procedure efter kogning.
Harmony Treutel
Harmony Treutel
2025-08-05 14:43:45
Count answers : 2
0
Hvis marmeladen er for tynd, tilsættes ekstra geleringsmiddel blandet med sukker. Kog marmeladen igennem, og kontroller konsistensen igen. Tilsæt hellere for lidt geleringsmiddel end for meget. Ellers risikerer du, at marmeladen, syltetøjet eller geléen bliver for stiv. Du kan altid tilsætte mere geleringsmiddel og efterhånden ramme den rette konsistens. Du kan have brugt for lidt sukker eller for lidt geleringsmiddel. Jo mere saftholdige bær og frugter er, desto mere geleringsmiddel skal der bruges for at gøre marmeladen tyk.