:

Hvor længe kan hjemmelavet syltetøj holde sig?

Janice Dickens
Janice Dickens
2025-08-05 18:42:18
Count answers : 5
0
Holdbarhed i køleskab: 2 måneder uåbnet og 2 uger efter åbning. Holdbarhed2 måneder uåbnet Tid i alt30 min. Arbejdstid15 min.
Wyman Connelly
Wyman Connelly
2025-08-05 17:57:52
Count answers : 2
0
Hvis du har henkogt dem, kan det holde rigtig længe, som i årevis, udenfor køleskab. Mener at huske, at så længe jeg ikke åbner glassene kan de holde rimelig længe. Når du åbner dem, er holdbarheden ca. den samme, som hvis du lige havde lavet det. 14 dage i køleskab lyder som lidt lang tid, men det kan da godt være. Jeg har eks. lige fundet 3 år gamle henkogte pærer på glas, som der ikke er meget konsistens i længere. Men smagen er stadig ok.
Eleonore Kohler
Eleonore Kohler
2025-08-05 16:42:37
Count answers : 2
0
Holdbarhed på hjemmelavet marmelade Er dine glas ordentligt rene, kan det lukkede syltetøjsglas holde sig op til et år i et mørkt og køligt rum, evt. på køl. Det er en god idé at lukke låget til, mens marmeladen er varm, så dannes der et vakuum i glasset, der sørger for, at marmeladen holder endnu længere. Har du taget hul på solbærmarmeladen, kan den holde sig i 2-4 uger på køl.
Raegan Schaefer
Raegan Schaefer
2025-08-05 15:57:38
Count answers : 2
0
Hjemmelavet brombærsyltetøj er så lækkert og nemt at lave selv. Vi laver små portioner syltetøj, marmelade, kompot, sirup og den slags. Og så spiser vi det inden for 2-3 uger – på boller, ostemadder, ymer, skyr osv. Holdbarhed 2 uger Antal 1 glas
Willie Heathcote
Willie Heathcote
2025-08-05 15:51:16
Count answers : 0
0
Marmeladen skal opbevares mørkt og køligt for at kunne holde sig så længe som muligt - gerne i køleskab. Fryser du marmeladen ned, kan den holder sig længere helt uden konserveringsmiddel og med lavt sukkerindhold. Det kan holde sig i op til et år ved minus 18º. Til gengæld kan det bagefter kun holde sig få dage i køleskabet, så frys syltetøjet ned i små portioner, og brug dem lidt ad gangen.
Elouise Corkery
Elouise Corkery
2025-08-05 15:42:49
Count answers : 4
0
Største problem ved marmelade er skimmel. Og er der skimmel, så kan man se det. Det kommer ikke pludselig efter 1-2 år, det kan tydeligt ses efter bare en uge. Hvis bare sukkerindholdet er højt nok, og glasset behandlet efter forskrifterne, og opbevaret mørkt og ikke for varmt, så er holdbarheden virkelig lang. Med nok sukker kan det nærmest holde evigt. Min mormor kogte en gang gelé, som min mor åbnede og spiste efter 40 år. Var ikke klar rød i farven, men smagte fint.
Flavio Bode
Flavio Bode
2025-08-05 13:23:41
Count answers : 3
0
Opbevar dine glas mørkt og køligt, så kan dit syltetøj holde i et år, eller mere. Inden åbning har du steriliseret glassene rigtigt og konserveret med fx Atamon eller Melatin med konservering, og opbevarer du syltetøjet mørkt og koldt, kan dine hjemmesyltede produkter som udgangspunkt holde sig i omkring 1 år. Det syltede kan holde sig på køl i ugevis efter åbning. Vær dog omhyggelig med hygiejnen også efter åbning, og brug altid kun rene skeer og gafler, når du tager af glasset. Du kan godt opbevare dit syltetøj ved stuetemperatur, for eksempel i et køkkenskab, men hvis det står lidt køligt, holder det længere. Smagen og farven kan godt ændre sig lidt med tiden, hvis du har det stående i lang tid.