Det er ikke godt for klimaet, at vi bliver ved med at spise så meget kød, som vi gør. Alligevel er det svært at acceptere, at det er den enkeltes ansvar at omlægge kosten, hvis vores CO2-aftryk skal reduceres. Selv om det er rigtigt, at avocadoer nogle steder er forbundet med sociale problemer og miljøproblemer, så har den, når vi taler om klimaftryk, en lavere belastning end kød. Der var overvejende enighed blandt deltagerne om, at det at blive veganer eller vegetar var blandt de mest effektive tiltag. De gjorde det til en latterlig position at være veganer og fremstillede billedet af veganeren som en klimahykler, der spiser meget forarbejdede erstatningsprodukter, som kræver meget energi at producere. De anså de veganske produkter som lige så skadelige for klimaet som kød. For man kunne jo indvende, at det er de færreste veganere, der kun lever af meget forarbejdede produkter, eller at kød er mere klimabelastende end de forarbejdede produkter, der blev peget fingre af. Når talen faldt på avocadoer, forsvandt gråzonerne igen, og nogle af deltagerne sagde: »Det er hyklerisk at spise avocado, når man siger, at man vil gøre noget godt for klimaet«. Avocadoen blev et symbol på mennesker, der siger, de gør noget godt for klimaet og så alligevel ikke gør det.