:

Hvorfor er lokalt producerede råvarer godt for miljøet?

Shanelle Stark
Shanelle Stark
2025-08-16 06:20:19
Count answers : 25
0
Lokale råvarer i hospitalskøkkenerne kan alligevel ses som en bæredygtig løsning i mere bred forstand idet lokale indkøb støtter op om FN's 17 verdensmål og 'den tredobbelte bundlinje', hvor både økonomiske, sociale og miljømæssige faktorer inddrages. Projektets løsning skal på sigt medvirke til at driften af hospitalerne belaster miljøet mindst muligt, så Region Midtjyllands måde at skabe sundhed på i dag, ikke forringer fremtidige borgers muglighed for et sundt liv i regionen. Dog kan lokale råvarer i hospitalskøkkenerne alligevel ses som en bæredygtig løsning i mere bred forstand idet lokale indkøb støtter op om FN's 17 verdensmål og 'den tredobbelte bundlinje', hvor både økonomiske, sociale og miljømæssige faktorer inddrages.
Bertha Murphy
Bertha Murphy
2025-08-14 03:27:09
Count answers : 17
0
Lokale fødevarer er ofte bedre for klimaet, da det forkorter vejen fra producent til forbruger og reducerer CO2-udledningen fra transport. Eksempelvis har et udenlandsk æble i gennemsnit et CO2-aftryk, der er fire gange så højt, som hvis det var produceret lokalt. Ved at handle lokalt, støtter du også små fødevareproducenter og giver dem en chance for at klare sig og vokse sig større. Dette bibeholder arbejdspladser og skattekroner i Danmark og støtter betalingsbalancen. Desuden giver lokale fødevarer dig en større indblik i de reelle produktionsvilkår og mulighed for at komme om bag ved emballagen og snakke med dem, der laver maden. Langt de fleste mindre producenter er rigtige ildsjæle, der brænder for at lave gode kvalitets-fødevarer til dig, og de deler gerne deres viden ud af.

Read also

Hvilke råvarer dyrkes i Danmark?

Hele året rundt er der danske frugter og grøntsager i sæson. Det er ofte friskere og billigere. Se Read More

Er avocado godt for klimaet?

Det er ikke godt for klimaet, at vi bliver ved med at spise så meget kød, som vi gør. Alligevel er d Read More

Chyna Mills
Chyna Mills
2025-07-31 16:54:14
Count answers : 22
0
I modsætning til importerede fødevarer, skal lokale fødevarer ikke transporteres over lange afstande før de når dit lokale supermarked, og de efterlader derfor et meget mindre CO2 fodaftryk end importerede fødevarer. Fra et bæredygtigt perspektiv kan det desuden argumenteres, at når fødevarer er friske, så holder de længere og derved reduceres madspildet.
Maximillia Cremin
Maximillia Cremin
2025-07-31 16:49:54
Count answers : 19
0
At prioritere gode lokale kødprodukter frem for importerede varer er ikke kun godt for miljøet, det støtter også lokalt landbrug og bidrager til en grønnere profil. Ved at købe kød, der er produceret lokalt, begrænser man transportafstanden fra gård til bord. Dette resulterer i mindre brug af fossile brændstoffer og lavere CO2-udledning sammenlignet med importerede varer, der skal fragtes over lange afstande. Derfor er at spise lokale kødprodukter et skridt i retning af at reducere vores økologiske fodaftryk og bevare miljøet. Ved at reducere miljøpåvirkningen, støtte lokalt landbrug, nyde højere kvalitet og friskhed samt opbygge en stærk lokal fødevareforsyning, kan forbrugerne bidrage til en grønnere profil og et mere bæredygtigt samfund.