:

Hvorfor hedder det en smørrebrødsjomfru?

Estella Hegmann
Estella Hegmann
2025-07-31 04:04:12
Count answers : 8
0
Smørrebrødsjomfru var en faguddannet person, som i restauranter og butikker tilberedte og anrettede smørrebrød og kolde retter. Traditionelt blev dette fagområde varetaget af kvindelige ansatte, hvis stillingsbetegnelse på humoristisk vis ofte blev omdømt til "kold jomfru".
Gerardo Schaefer
Gerardo Schaefer
2025-07-31 02:13:05
Count answers : 4
0
Smørrebrødsjomfruer arbejder på hoteller, i restauranter, diner transportable, cateringvirksomheder og naturligvis i smørrebrødsforretninger. Det højtbelagte smørrebrød kom til i 1880’erne, hvor man så små smørrebrødsrestauranter dukke op i Kbh. Det ældste kendte menukort med smørrebrød er fra Restaurant Nimb i Tivoli fra 1883.
Rory McLaughlin
Rory McLaughlin
2025-07-31 02:06:18
Count answers : 2
0
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi Smørrebrødsjomfru var stillingsbetegnelsen for en person i catering- og hotelbranchen, der var uddannet til at fremstille højt belagt smørrebrød og stå for kolde retter og buffeter. I denne sammenhæng refererer udtrykket koldt køkken ikke til rå og ubehandlet mad, men til mad tilberedt uden opvarmning. En smørrebrødsjomfrus opgaver omfattede tilberedning og servering af kolde retter såsom smørrebrød, salater, aspic, mayonnaise, kolde saucer, kolde forretter, sammensætning af kolde platter og kolde buffeter. Smørrebrødsjomfruen var gerne en ældre, erfaren medarbejder, der med sin uddannelse leder arbejdet i køkkenet. Jobbeskrivelser for smørrebrødsjomfruer findes hovedsageligt i europæisk madkultur og er ukendt i andre kulturelle områder såsom Afrika eller Asien. Beslægtede erhvervsbetegnelser er: smørrebrødsassistent, smørrebrødschef, smørrebrødsdame og smørrebrødsmedhjælper.