Til trods for over 100 år på bagen er smørrebrød stadig enormt populært.
Her flere end 100 år efter, at smørrebrødet for alvor blev opfundet, er det mere populært end nogensinde før.
Smørrebrød er bare noget særligt.
Det er en del af Danmarks historie, og det er stadig populært hos mange generationer - både unge og ældre.
Schønnemann har serveret klassisk dansk frokost siden 1877 og var således også med på bølgen, da arbejdsmandens rugbrødsmadder sidst i 1800-tallet blev forfinet og kom på restauranternes menukort.
Det er enkelt, men samtidig flot, der er mange smagsvarianter, og så appellerer det til alle vores smagssanser.
Jeg tror, der er flere gode forklaringer på, hvorfor smørrebrød bliver ved med at være populært.
Smørrebrød er en del af dansk historie og kultur.
For vores udenlandske gæster er smørrebrødet lige som at spise pizza i Italien eller nudelsuppe i Thailand.
Smørrebrød er simpelthen Danmarks svar på den amerikanske burger.
Kokke i dag taler om, at de gode retter skal indeholde alle elementer fra smagscirklen med bittert, sødt, salt, surt og umami.
Alt det har et stykke rugbrød med leverpostej og syltede rødbeder og alle andre stykker smørrebrød.
Man har måske ikke kendt smagscirklen for mere end 100 år siden, men man har lavet smørrebrød efter den.
Smørrebrød har noget enkelt over sig, for det er jo egentlig bare et stykke brød med smør og pålæg på.
Det er bare blevet forfinet en del, siden arbejderen fik det med på madpakken.
Smørrebrød findes i et uendeligt antal varianter.
På vores restaurant er gæsterne vilde med de gamle klassikere som rødspættefilet, rullepølse og dyrlægens natmad, men vi udvikler også nye varianter med moderne råvarer.