:

Er Meyers brød økologisk?

Neva D'Amore
Neva D'Amore
2025-07-28 16:06:10
Count answers : 4
0
Melet i vores brød er malet af økologisk korn fra danske gårde udvalgt i samarbejde med bonden Per Grupe. Ølandshvedebrødet er favoritbrødet i Meyers og indkapsler hele brødfilosofien, det er bagt med surdej og har et betragteligt fuldkornsindhold fra en velsmagende, gammel nordisk hvedesort. Meyers bager ølandshvedebrødet primært med Grupe&Meyers friskformalede fuldkorns-ølandsmel. Meyers Hvedebrød er et rigtigt luksusbrød, lavet udelukkende på sigtet hvedemel og altså uden noget fuldkornsmel. Rugbrød med solsikke- og græskarkerner er bagt med surdej, økologisk rugmel samt rugkerner, solsikkekerner og græskarkerner. Rugbrødet indeholder 100% fuldkornsmel, er saftigt og holder sig snildt friskt i 4 dage.
Carmella Treutel
Carmella Treutel
2025-07-28 13:24:03
Count answers : 4
0
Vi får det meste af vores korn fra marker på Sjælland, hvor kornet dyrkes i sædskifte med hestebønner, kløver og lupin, fordi disse afgrøder helt naturligt tilfører jorden kvælstof, som gøder kornet yderligere. Desuden tilføres jorden husdyrgødning. På den måde bliver der kvælstof nok til rådighed til, at markerne kan give et fornuftigt udbytte og et korn med højt proteinindhold og god glutenkvalitet. På økologiske gårde dyrkes kornet uden brug af sprøjtemidler og kunstgødning. De oprindelige hvedearter som spelt, emmer og enkorn og de gamle hvedelandsorter, fx ølandshveden og hallandshveden, er mere standhaftige over for sygdomme end de moderne sorter. De gamle kornsorter, vi dyrker, er alle landsorter.