:

Hvad er Danmarks nationalretter?

Maximus Waters
Maximus Waters
2025-07-27 16:43:12
Count answers : 1
0
MadFødevareministeriet har udvalgt 24 retter, som kan blive Danmarks officielle nationalret. Til november vil Fødevareministeriet kåre Danmarks officielle nationalret. Det skal ske efter først nogle lokale afstemninger og så en landsdækkende afstemning, hvor alle kan være med. I dag begynder de lokale afstemninger, og Fødevareministeriet har derfor offentliggjort de 24 retter, der er udvalgt som kandidater til at blive vores nationalret. Du kan se opskrifter på alle 24 retter og stemme på danskernesmad.dk.
Ara Leannon
Ara Leannon
2025-07-27 15:05:11
Count answers : 3
0
Der var mange gode bud på hvilken ret som er Danmarks Nationalret. Lige fra kogt torsk til Hakkedrenge med bløde løg og højtbelagte smørrebrød. Men vi kommer ikke udenom, at danskerne spiser rigtig meget Stegt flæsk med Persillesovs, kogte kartofler og lidt sødt eller surt til. Så derfor ønsker Spiseliv tillykke til Danmarks Nationalret Stegt flæsk med Persillesovs.
Cornell Mante
Cornell Mante
2025-07-27 13:26:44
Count answers : 2
0
Flæstesteg er en af de danske retter, som kokkene har indrettet til titlen som Danmarks nationalret. I jagten på Danmarks nationalret har fødevareminister Dan Jørgensen opfordret otte kokke til at udvælge, hvilke tre retter de ønsker at indstille som kandidat til nationalretten. Med inspiration fra over 700 billeder på Instagram under hashtagget #nationalret, har danskerne ivrigt givet deres bidrag til, hvilke klassiske måltidsretter kokkene burde tage med i kampen om Danmarks nationalret.
Cristopher Koch
Cristopher Koch
2025-07-27 13:13:25
Count answers : 6
0
Danmark fik en nationalret i slutningen af 2014 og stegt flæsk var den ret, der suverænt vandt. Med over en tredjedel af stemmerne var der ingen slinger i persillesaucen. De salte, sprøde, skiveskårede stykker gris blev Danmarks nationalret. Hakkebøffen blev den tredjebedste kombattant med næsten 10.000 færre stemmer end andenpladsen, som var smørrebrød – hvis det kan kaldes en ret. Karbonader eller krebinetter kom ind på en fjerdeplads. Brændende kærlighed var også nomineret og kom på femtepladsen. Æbleflæsk er for mange en ret, der spises til jul. Koteletter i fad var ikke i finalen, men det var svinekoteletter. Stegt flæsk var den ret, der vandt konkurrencen om Danmarks nationalret.
Keara Cassin
Keara Cassin
2025-07-27 11:31:29
Count answers : 6
0
Som Danmarks nationalret blev i 2014 valgt stegt flæsk med persillesovs. På andenpladsen som nationalret kom smørrebrød og på tredjepladsen hakkebøf. De 24 retter fra den danske semifinale var: Gule ærter med svinekæber og salat med mormordressing. Stegt kylling med skilt sovs og grønkålssalat. Stegt sild med kartoffelkompot. Kogt torsk med sennepssauce. Skipperlabskovs. Æbleflæsk. Dyreryg med kvædekompot. Jomfruhummer med blomkål. Krebinetter/karbonader med stuvede grønærter. Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov urteremoulade. Flæskesteg med rødkål og skysauce. Stegt flæsk med persillesovs. Brændende kærlighed. Røget sandart med kartofler, syltede rødbeder og kapers. Tarteletter med kylling og svampe. And med agurkesalat og kål. Farseret porre med bløde løg og æbler. Stegt svinekotelet med stuvet hvidkål. Biksemad med rodfrugter. Boller i karry med hjemmelavet chutney. Smørrebrød med gravad laks og kartofler. Frikadeller med kold kartoffelsalat, radiser og purløg. Hakkebøf med bløde løg, spejlæg og stegte rodfrugter. Rødspætte med kartofler, karryremoulade og agurkesalat.