Hvilken vin til buffet?

Mariah Grimes
2025-07-27 03:23:03
Count answers
: 7
Vine passer til Varieret buffet

Jaunita Bednar
2025-07-27 02:53:39
Count answers
: 1
Tommelfinger reglen, som du skal regne med er ca. 1/3 flaske pr. person, hvis der er tale om en festlig buffet som har en vis ud. Derudover er det rimeligt at regne med 1 glas vin pr. person, her vil en flaske vin dække ca. 6 personer. Tommelfinger reglen, som du skal regne med er ca. 1/3 flaske pr. person. 1 flaske vin til 6 personer

Jalen Lowe
2025-07-27 01:28:24
Count answers
: 3
Hvis hovedretten er en buffet med mange forskellige typer af smagsindtryk, er det endnu vigtigere, at du vælger en vin, der har en bred appel, og det kunne sagtens være en vin fra Rhone eller et blødt og blidt blend.
Hvis du har valgt en fiskeforret er det helt oplagt med en tør hvidvin, men en røget eller lidt federe fisk kan godt tåle en halvtør hvidvin.
Der må gerne være en vis fylde i vinen, og derfor går du sjældent galt i byen med en Riesling.
En lys kødret bør have selskab af en relativt let rødvin, der dog skal være blød og ukompliceret nok til, at alle gæster kan være med.
En hovedret med rødt kød bør assisteres af en mere kraftig rødvin, men igen skal du passe på med at vælge alt for komplicerede vine.
Det er altid forfriskende at få serveret et glas kølig mousserende vin, og til en konfirmation, hvor der er samlet mange mennesker med forskellig smag, bør du enten vælge en halvtør vin eller måske give gæsterne valgmuligheden mellem søde og tørre bobler.
Hvis du besøger os i vores butik i Charlottenlund, vil vi naturligvis gerne hjælpe dig med at finde frem til de vine, der passer perfekt til din menu.
Der er mange valgmuligheder, når du skal finde frem til den bedste velkomstdrink.
Hovedreglen er altid, at vinen skal være sødere end desserten, for ellers kommer vinen til at smage surt.
En Pinot Gris fra Alsace kan også være et fremragende valg.

Lura Homenick
2025-07-27 01:21:38
Count answers
: 4
Hvilken vin skal man vælge til brunch?
Gå efter lethed og friskhed, både hvad angår aroma og alkoholindhold.
Vælg vine med lidt tannin og træ.
Tøv ikke med at introducere bobler: Mousserende vine er brunchens konger.
Mousserende vine: den ideelle allround-løsning
Uanset om det er festligt eller afslappet, passer brunch perfekt til en mousserende vin:
Crémant de Loire eller Crémant d'Alsace: livlig, blomsteragtig, let at kombinere med æg, ost eller bagværk.
Champagne Brut eller Extra Brut: for en mere elegant version, sæt den sammen med røget laks, røræg med trøfler eller et fad med fine oste.
Prosecco eller Moscato d'Asti: De er mere frugtagtige og passer bedre til den søde del af måltidet.
Read also
- Hvad er en vinmenu?
- Hvornår skifter den lille fede menu?
- Hvad koster en vinmenu?
- Hvad hedder en, der smager på vin?
- Hvor mange cl er der i et glas vin på restaurant?
- Hvem ejer Food Club?
- Hvad består en 5-retters menu af?
- Hvad er den dyreste vin i verden?
- Hvad er social dining?
- Hvilken vin til fest?
- Hvad hedder verdens dyreste vin?
- Hvor mange flasker vin til 20 personer?
- Hvilken vin er mest populær?
- Hvad er den ældste vin i verden?