:

Hvad er en vinmenu?

Burdette Nicolas
Burdette Nicolas
2025-07-27 04:10:18
Count answers : 5
0
En vinmenu er en velovervejet og afstemt menu, som er udformet i et formidabelt samarbejde med Erik Sørensen Vin. Det er en vinmenu, som kan tilkøbes når du bestiller dine Take Away menuer. En vinmenu passer til ca. 4 personer, så er der flere personer, anbefales det at tilkøbe flere vinmenuer. Sammensætningen mellem serveringerne og vinmenuen skaber rammerne for den fuldendte gastronomiske oplevelse hjemme hos dig.
Beulah Robel
Beulah Robel
2025-07-27 00:13:34
Count answers : 2
0
En vinmenu handler om at vælge de rette vine til maden, og det er ikke nødvendigt at være en vinekspert for at lave en god vinmenu. Når man ved, hvad man skal have at spise, kan man følge nogle simple retningslinjer. Sød vin til sød mad og syrlig vin til syrlig mad er to af disse retningslinjer, men der er også tilfælde hvor det giver mening at vælge en vin der står i kontrast til maden. Salt mad kan fx have godt af en sød vin, der kan modvirke den saltede smag og give en fuld smagsoplevelse. Rødt kød passer godt med rødvin, mens fisk og andre typer kød kan gå bedre med hvidvin. Ikke alle vine har udviklingspotentiale, og hvis vinen allerede har været lagret i mange år, kan den risikere at blive flad hvis den dekanteres. Lette og unge rødvine skal serveres ved en temperatur på 14-15 grader, mens tungere vine skal serveres ved 18-19 grader. Smagen af vinen kan også påvirkes af serveringstemperaturen og glassets form.