:

Hvorfor må man ikke ælte mørdej?

Marietta Simonis
Marietta Simonis
2025-07-07 08:22:53
Count answers : 10
0
En mørdej må ikke æltes mere end højst nødvendigt — dejen skal bare lige hænge sammen. Jo mere du ælter, jo mere sej og brødagtig bliver dejen. Dette vil også få dejen til at trække sig mere sammen under bagningen, så kanten glider ned, og der kommer huller hist og pist.
Dwight Reichel
Dwight Reichel
2025-06-30 23:54:48
Count answers : 16
0
Ælt så lidt som muligt – overæltning udvikler gluten, og så bliver dejen sej. Du skal IKKE ælte dejen.

Read also

Er tærter fryseegnet?

Hvis der ikke er pyntet med noget, som er råt, er det ikke noget problem at fryse en tærte med laks Read More

Hvad kan erstatte butterdej?

I modsætning til butterdej er filo hverken fed eller fedende. Butterdej bliver også sprød og lækker Read More

Isobel Bahringer
Isobel Bahringer
2025-06-22 22:04:01
Count answers : 12
0
Du skal arbejde hurtigt med mørdej. Det er nemlig vigtigt ikke at arbejde og ælte dejen for meget. Den skal selvfølgelig samles og have en ensartet konsistens. Du skal arbejde og ælte hurtigt, da mørdejen kan blive rørt og æltet så meget, at den bliver for blød i konsistensen. Det bliver med andre ord noget gras, som kan være vanskelig at håndtere og arbejde med.
Brandy Hauck
Brandy Hauck
2025-06-13 11:09:58
Count answers : 24
0
En mørdej har bedst af ikke at blive æltet alt for meget - ellers bliver bunden hård i stedet for sprød, og du risikerer samtidig, at dejen bliver for varm og kommer til at hæve op. Stop derfor lige så snart, massen er jævn, blank og smidig.
Lucile Treutel
Lucile Treutel
2025-06-13 10:28:45
Count answers : 16
0
Du skal arbejde hurtigt med mørdej. Det er nemlig vigtigt ikke at arbejde og ælte dejen for meget. Den skal selvfølgelig samles og have en ensartet konsistens. Du skal arbejde og ælte hurtigt, da mørdejen kan blive rørt og æltet så meget, at den bliver for blød i konsistensen. Det bliver med andre ord noget gras, som kan være vanskelig at håndtere og arbejde med.
Ryley Gibson
Ryley Gibson
2025-06-13 10:26:39
Count answers : 17
0
Ælt den ikke for meget. Arbejd hurtigt, og stop, når dejen netop er samlet.
Ceasar Grant
Ceasar Grant
2025-06-13 09:33:29
Count answers : 15
0
Det vigtigste med en mørdej er, at du ikke bruger for lang tid på den. Undgå at røre og ælte i dejen, da det går udover konsistensen og dejen bliver svær at arbejde med. Æltning gør i sidste ende dejen sej og mindre sprød, hvilket ikke resulterer i den fantastiske tærte, der helst skal pryde kagebordet. Brug ikke for meget tid med dejen i hænderne, da det vil ødelægge konsistensen. Glem alt om at ælte.
Bridget Senger
Bridget Senger
2025-06-13 09:28:36
Count answers : 13
0
Ælter du dejen for længe kan det gøre din mørdej utrolig porøs. Her er det vigtigt kun lige akkurat at samle dejen og at du ikke bliver ved at ælte dejen.