Hvad er Danmarks national mad?

Danny Halvorson
2025-08-04 22:08:31
Count answers
: 4
Flæstesteg er en af de danske retter, som kokkene har indrettet til titlen som Danmarks nationalret. I jagten på Danmarks nationalret har fødevareminister Dan Jørgensen opfordret otte kokke til at udvælge, hvilke tre retter de ønsker at indstille som kandidat til nationalretten. Med inspiration fra over 700 billeder på Instagram under hashtagget #nationalret, har danskerne ivrigt givet deres bidrag til, hvilke klassiske måltidsretter kokkene burde tage med i kampen om Danmarks nationalret.

Marcella Vandervort
2025-07-25 15:50:25
Count answers
: 3
Danmarks nationalret er stegt flæsk med persillesauce. Det danske køkken indeholder typisk rugbrød, smørrebrød, frikadeller, stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg. Vi mener at det ikke nødvendigvis er noget der er opfundet i Danmark, men noget danskerne har taget til sig og gjort til traditionelle danske retter. Stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret.

Ian Cummings
2025-07-25 15:43:37
Count answers
: 7
Stegt flæsk var den ret, der suverænt vandt. Med over en tredjedel af stemmerne var der ingen slinger i persillesaucen. De salte, sprøde, skiveskårede stykker gris blev Danmarks nationalret. Stegt flæsk var den ret, der suverænt vandt.

Carey Steuber
2025-07-25 15:12:09
Count answers
: 2
Som Danmarks nationalret Became i 2014 valgt stegt flæsk med persillesovs.
På andenpladsen som nationalret kom smørrebrød og på tredjepladsen hakkebøf.
Stegt flæsk er kåret som nationalret.
Og vinderen er…
Her er opskrifterne.