Hvad er forskellen på Worchester sauce og engelsk sauce?

Nathen Renner
2025-07-24 16:00:48
Count answers
: 2
Worcestershire sauce er en engelsk sauce, der oprindeligt blev udviklet i Indien. En recept for engelsk sauce fra oberst Sir Marcus Sandy blev først fremstillet kommercielt af kolonialhandlerfirmaet Lea & Perrins i byen Worcester i 1837. Varemærket er degenereret til en fællesbetegnelse for engelsk sauce.

Jakayla Stroman
2025-07-24 12:11:48
Count answers
: 2
Ingen nævner "Engelsk sauce" i denne tekst og derfor kan Worchester sauce ikke sammenlignes med den.
Alternativer til Worchester sauce kan dog være følgende, deriblandt:
Sovs Mix: 1 spsk sojasovs 1 spsk citronsaft 1 tsk sukker Et par dråber varm sauce
Sojasovs: Brug den i en 1:1-forhold.
Fishsauce: Den har en stærk umami smag som Worchester sauce.
Ansjospasta eller knuste ansjoser: Da ansjoser er en nøgleingrediens i Worchester sauce, kan disse hjælpe med at genskabe noget af dens unikke smag.
Hjemmelavet Worchester Sauce: Du kan lave din egen version ved hjælp af ingredienser som æblecidereddike, sojasovs, brun sukker, sennepspulver, løgpulver, hvidløgspulver, malteddike og diverse krydderier.
Read also
- Hvad er de 4 grundsaucer?
- Hvordan laver man en god sovs?
- Hvad er ægte saucer?
- Hvordan gør man en sauce tyk?
- Er sovs og sauce det samme?
- Hvad er der i bearnaisesauce?
- Hvordan laver man en opbagt sovs?
- Hvad er en blanquette sauce?
- Hvor lang tid skal rødvin koges?
- Hvad er de fem grundsaucer?
- Hvad er en grundsovs?
- Hvad betyder roux?
- Kan man bruge hvedemel i stedet for majsstivelse?
- Hvad er der i fishsauce?