:

Hvad er typisk dansk at spise?

Brennon Kunde
Brennon Kunde
2025-08-25 15:16:40
Count answers : 20
0
Salat, kylling og smørrebrød er de retter danskerne oftest spiser til aftensmad. Mænd spiser oftere end kvinder retter med kød og kvinder spiser oftere vegetariske retter. De yngre generationer spiser oftere udenlandske retter, mens de ældre oftere spiser traditionelle danske retter. Danskerne spiser kød til aftensmaden godt 5 dage om ugen. Gris og oksekød er de oftest spiste kødtyper til aftensmaden.
Moshe Boyle
Moshe Boyle
2025-08-20 16:06:24
Count answers : 16
0
For det er faktisk det foretrukne måltid blandt danskerne, når aftensmaden serveres. Det handler om bekvemmelighed. Vi vil gerne leve sundt og nemt, og rugbrød er sundt, velsmagende og en mættende form for mad. Og i en tid, hvor madlavningen skal gå hurtigere og hurtigere, jamen så er det en nem ting at ty til om aftenen. Burgeren er dog stadig populær. Det kan være sandwiches, pizza, mexicanske pandekager og andre hvide brødformer. Vi er stadig rigtig glade for det hvide brød med en eller anden form for fyld.

Read also

Hvad er en traditionel dansk morgenmad?

Morgenmaden beskrives hovedsageligt som et måltid sammensat af forskellige færdiglavede komponenter, Read More

Hvad spiser man til morgenmad i Danmark?

Hvis du både mangler morgenmad på farten eller blot har brug for noget let, som ikke ligger alt for Read More

Dallas Ruecker
Dallas Ruecker
2025-08-12 05:32:25
Count answers : 19
0
Tarteletter smager godt, hvis resten af verden vidste, hvor godt de smagte, ville de være ligeså begejstrede, som vi er, når der er tarteletter i kantinen. Kartofler skal bare lige have en gang smør eller sovs – så kører det. Røde pølser er mistænkelige nok i forvejen, men vi danskere valgte at give dem et skud rød frugtfarve. Stegt flæsk med persillesovs er vores nationalret, ligesom Italien har pizza, USA har burgeren og Japan har sushi. Rullepølse smager som en drøm, når først den bliver camoufleret med sennep og rødbeder. Øllebrød har vi saftsuseme spist meget af som børn. Rugbrød er langt bedre end det, andre lande kalder groft brød. Frikadeller er der intet, der slår mors frikadeller. Koldskål med kammerjunker er nok det mest alsidige måltid i verden. Smørrebrød skal indeholde så lidt brød og så meget pålæg som muligt. Ymerdrys med knust rugbrød og sukker er genialt. Saltlakrids er noget, vi vil gå så langt som at kalde vores længsel efter for abstinenser. Remoulade kan seriøst spises til alt. Leverpostej er noget, vi sætter slet ikke stor nok pris på til hverdag, men som vi hverken til hverdag eller på ferie kan undvære.
Carlee Jerde
Carlee Jerde
2025-08-04 00:53:00
Count answers : 13
0
Brun sovs, frikadeller, gammeldags oksesteg og klar suppe. Dejlige danske retter Åh, hvor findes der dejligt mange danske retter, man bare aldrig bliver træt af. Skønne krebinetter, frikadeller med kartoffelsalat og klar hønsekødssuppe med kød- og melboller. Danske retter har det med at have lidt større betydning for mange af os. Den bedste danske ret I temaet her finder du et bredt udvalg af danske klassikere, så mon ikke du kan finde en opskrift på lige netop dén ret, der får de bedste minder frem i dig? Find ud af det her, hvor vi har samlet en række gode opskrifter på klassisk, dansk mad.

Read also

Hvad spiser danskerne mest til morgenmad?

Havregryn rydder bordet som et af de bedste produkter til at starte dagen med. Du skal heller ikke k Read More

Hvad spiste man til morgenmad i gamle dage?

Basiskosten for størstedelen af befolkningen bestod af brød og grød, fremstillet først og fremmest a Read More

Maryam Pagac
Maryam Pagac
2025-07-24 15:10:14
Count answers : 15
0
På førstepladsen over mest spise retter i Danmark i 2024 finder vi fortsat ”rugbrød med pålæg”, der også er den mest udbredte ret til frokost. Top-10 aftensmadsretter i 2024. Når danskerne spiser kød, er pizza på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid. Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter. På en typisk dag i 2024 får 7 % rugbrød med pålæg til aftensmad. Sandwich og pastaretter er også at finde i toppen af listen, når vi zoomer ind på måltiderne uden kød og fisk.
Mollie Bechtelar
Mollie Bechtelar
2025-07-24 11:46:07
Count answers : 19
0
Hvad der er typisk dansk mad kan være svært at definere, men vi mener at det ikke nødvendigvis er noget der er opfundet i Danmark, men noget danskerne har taget til sig og gjort til traditionelle danske retter. Gammeldags dansk mad er noget der minder os om barndommen, såsom frikadeller med kartoffelsalat, karbonader i lange baner og så selvfølgelig Danmarks nationalret som er stegt flæsk med persillesauce. Det danske køkken indeholder typisk rugbrød, smørrebrød, frikadeller, stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg. Stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret.

Read also

Hvad spiser nordmænd til morgenmad?

Nordmænd bruger brunost som pålæg og på vafler. Rømmegrøden serveres året rundt og kan nydes med fla Read More

Hvad spiser man til frokost i Danmark?

I vores madunivers kan du finde en masse gode og inspirerende opskrifter på en lækker frokost. Froko Read More