Hvad spiser danskerne mest til morgenmad?

Alice Zemlak
2025-08-03 14:54:29
Count answers
: 3
Typisk består morgenmaden af brød eller boller, ost, mælk, smør, havregryn, grød, yoghurt eller skyr.
Grøntsager, kød samt kødpålæg indgår sjældent i morgenmaden.
Tendensen er dog, at jo yngre man er, jo oftere har man fået kød eller kødpålæg som en del af morgenmaden.
Blandt dem der spiser kødpålæg til morgenmad, er det spegepølse, leverpostej, hamburgerryg, rullepølse eller skinke, der spises.
Når danskerne beskriver deres morgenmad, karakteriseres den af knap halvdelen som et måltid sammensat af færdiglavede komponenter, som for eksempel havregryn med mælk eller bolle med syltetøj osv.
Morgenmaden bliver karakteriseret som nem, mættende og med god smag.
Derudover er der et fokus på sundhed og at morgenmaden er let tilgængelig og nem at få fat i.
De yngre forbrugere beskriver oftere deres morgenmad som billig, nem og hurtig, mens de ældre oftere beskriver den som sund og med danske råvarer.

Christy Goyette
2025-07-24 13:29:27
Count answers
: 3
På en helt almindelig dag spiser 17,9% af danskerne havregryn til morgenmad.
Det svarer til cirka én ud af seks.
Mens mere end hver femte i alderen 15-34 år spiser havregryn om morgenen, gælder det samme for cirka hver sjette i alderen 35-54 år og hver syvende over 55 år.
Mens cirka hver femte spiser havregryn mandag til torsdag, falder forbruget lidt fredag for at lande på cirka 14% lørdag og søndag, hvor altså kun én ud af syv får havregryn.
I Østjylland spiser de 13% mere havregryn til morgenmad end den gennemsnitlige dansker.
Havregryn er for de yngre Jo yngre du er, jo mere havregryn spiser du.

Ubaldo Keeling
2025-07-24 12:42:24
Count answers
: 2
Havregryn rydder bordet som et af de bedste produkter til at starte dagen med. Du skal heller ikke kimse ad de lette løsninger – som for eksempel et stykke rugbrød med mager ost. Gå efter madvarer, der er mærket med fuldkornslogoet, så er du sikker på, at der er sat grænser for indholdet af sukker og salt – og at de er fiberrige fra fuldkorn. Så med de to in mente, så er rugbrød eller havregryn to helt oplagte kandidater og godt valg til morgenmaden. Overnight oats med chia, havregrød med æble, fuldkornsboller med rodfrugter, hjemmebagt fuldkornsrugbrød og granola er også lækre opskrifter på sund og ikke mindst mættende morgenmad.

Lesley Toy
2025-07-24 11:21:54
Count answers
: 2
Danskernes helt store favoritter til dagens første måltid er yoghurt og skyr, som 4 ud af 10 danskere spiser til morgenmad. Det er skarpt efterfulgt af brød med ost (37 procent), havregryn (31 procent) og brød med pålæg (29 procent), som er de madvarer, flest danskere spiser til morgenmad. Yoghurt, brød med ost og havregryn er favoritterne. Danskerne spiser typisk yoghurt/skyr (39 procent), brød med ost (37 procent), havregryn (31 procent) og brød med pålæg (29 procent) til morgenmad i hverdagen. Hele 75 procent af os spiser typisk det samme hver morgen.
Read also
- Hvad er en traditionel dansk morgenmad?
- Hvad spiser man til morgenmad i Danmark?
- Hvad spiste man til morgenmad i gamle dage?
- Hvad spiser nordmænd til morgenmad?
- Hvad er typisk dansk at spise?
- Hvad spiser man til frokost i Danmark?
- Hvad spiser svensker til morgenmad?
- Hvad spiser danskerne mest til frokost?
- Hvad er den mest optimale morgenmad?
- Hvad er typisk dansk spise?
- Hvad er det bedste man kan spise til morgenmad?