:

Hvad spiser danskerne mest til morgenmad?

Austin Wuckert
Austin Wuckert
2025-08-30 09:44:33
Count answers : 14
0
Morgenmaden beskrives hovedsageligt som et måltid sammensat af forskellige færdiglavede komponenter, som for eksempel havregryn med mælk, eller brød med toppings som ost eller syltetøj. De mest populære fødevarer til morgenmaden er brød, smør, ost og yoghurt. Morgenmaden i hverdagen består oftere af havregrød og grød samt nødder og kerner, mens der i weekenden i højere grad spises brød med forskellige typer af toppings. Ost, brød, mælk, smør, yoghurt og havregryn er de mest populære fødevarer til morgenmaden. Grøntsager, kød samt kødpålæg indgår sjældent i morgenmaden. Blandt dem, der spiser kødpålæg til morgenmad, er det hamburgerryg, leverpostej, rullepølse, spegepølse samt salami, der oftest bliver spist.
Bernardo Gibson
Bernardo Gibson
2025-08-26 13:28:51
Count answers : 10
0
Danskerne starter oftest dagen med yoghurt, brød med ost eller havregryn – medmindre de faster. Yoghurt, skyr, brød med ost og havregryn er favoritterne. Danskernes helt store favoritter til dagens første måltid er yoghurt og skyr, som 4 ud af 10 danskere spiser til morgenmad. Det er skarpt efterfulgt af brød med ost, havregryn og brød med pålæg, som er de madvarer, flest danskere spiser til morgenmad. Danskerne spiser typisk yoghurt/skyr, brød med ost, havregryn og brød med pålæg til morgenmad i hverdagen.

Read also

Hvad er en traditionel dansk morgenmad?

Morgenmaden beskrives hovedsageligt som et måltid sammensat af forskellige færdiglavede komponenter, Read More

Hvad spiser man til morgenmad i Danmark?

Hvis du både mangler morgenmad på farten eller blot har brug for noget let, som ikke ligger alt for Read More

Justyn Parker
Justyn Parker
2025-08-15 10:32:38
Count answers : 25
0
På en helt almindelig dag spiser 14,1% af danskerne rugbrød til morgenmad. Ingen kommer i nærheden af nordjyderne, når det gælder rugbrød til morgenmad. De ligger 28% højere end landsgennemsnittet. I det hele taget er rugbrød i morgentimerne mere udbredt i Jylland end i resten af landet. København og Nordsjælland ligger ligesom ved frokosttid også lavt på rugbrød til morgenmad. Der er stor forskel på, hvor meget rugbrød de forskellige aldersgrupper spiser i morgentimerne. Mere end hver femte i alderen 55-74 år spiser rugbrød på en gennemsnitlig dag. Det samme gør 11,7% af de 35-54-årige og kun 7,5% af de 15-34-årige. Der er også forskel på, hvor meget rugbrød kvinder og mænd spiser først på dagen. 15,2% kvinder snupper en skive, mens kun 12,9% mænd gør det samme. Og så er der noget, der tyder på, at rugbrød for mange er en fast bestanddel af morgenmaden. Der er nemlig stort set ingen forskel på indtaget, om det er hverdag eller weekend. Mere end hver femte i alderen 55-74 år spiser rugbrød på en gennemsnitlig dag. Dermed er rugbrød til morgenmad mere end tre gange så udbredt blandt 55+ som blandt de unge. Der er stor forskel på, hvor meget rugbrød de forskellige aldersgrupper spiser i morgentimerne. Mere end hver femte i alderen 55-74 år spiser rugbrød på en gennemsnitlig dag. Det samme gør 11,7% af de 35-54-årige og kun 7,5% af de 15-34-årige. Der er også forskel på, hvor meget rugbrød kvinder og mænd spiser først på dagen. 15,2% kvinder snupper en skive, mens kun 12,9% mænd gør det samme. Der er nemlig stort set ingen forskel på indtaget, om det er hverdag eller weekend.
Clotilde Bauch
Clotilde Bauch
2025-08-11 09:06:57
Count answers : 19
0
Danskerne er lidt af nogle vanedyr, når det kommer til morgenmaden. Yoghurt, skyr, brød med ost eller havregryn er de helt store morgenmadsfavoritter i de danske hjem. 60 pct. af danskerne starter typisk dagen med yoghurt, brød med ost eller havregryn. Danskernes helt store favoritter til dagens første måltid er yoghurt og skyr, som 4 ud af 10 danskere spiser til morgenmad. Det er skarpt efterfulgt af brød med ost (37 procent), havregryn (31 procent) og brød med pålæg (29 procent), som er de madvarer, flest danskere spiser til morgenmad. Danskerne spiser typisk yoghurt/skyr (39 procent), brød med ost (37 procent), havregryn (31 procent) og brød med pålæg (29 procent) til morgenmad i hverdagen. 75 procent af danskerne spiser typisk det samme til morgenmad i hverdagen.

Read also

Hvad spiste man til morgenmad i gamle dage?

Basiskosten for størstedelen af befolkningen bestod af brød og grød, fremstillet først og fremmest a Read More

Hvad spiser nordmænd til morgenmad?

Nordmænd bruger brunost som pålæg og på vafler. Rømmegrøden serveres året rundt og kan nydes med fla Read More

Alice Zemlak
Alice Zemlak
2025-08-03 14:54:29
Count answers : 14
0
Typisk består morgenmaden af brød eller boller, ost, mælk, smør, havregryn, grød, yoghurt eller skyr. Grøntsager, kød samt kødpålæg indgår sjældent i morgenmaden. Tendensen er dog, at jo yngre man er, jo oftere har man fået kød eller kødpålæg som en del af morgenmaden. Blandt dem der spiser kødpålæg til morgenmad, er det spegepølse, leverpostej, hamburgerryg, rullepølse eller skinke, der spises. Når danskerne beskriver deres morgenmad, karakteriseres den af knap halvdelen som et måltid sammensat af færdiglavede komponenter, som for eksempel havregryn med mælk eller bolle med syltetøj osv. Morgenmaden bliver karakteriseret som nem, mættende og med god smag. Derudover er der et fokus på sundhed og at morgenmaden er let tilgængelig og nem at få fat i. De yngre forbrugere beskriver oftere deres morgenmad som billig, nem og hurtig, mens de ældre oftere beskriver den som sund og med danske råvarer.
Christy Goyette
Christy Goyette
2025-07-24 13:29:27
Count answers : 8
0
På en helt almindelig dag spiser 17,9% af danskerne havregryn til morgenmad. Det svarer til cirka én ud af seks. Mens mere end hver femte i alderen 15-34 år spiser havregryn om morgenen, gælder det samme for cirka hver sjette i alderen 35-54 år og hver syvende over 55 år. Mens cirka hver femte spiser havregryn mandag til torsdag, falder forbruget lidt fredag for at lande på cirka 14% lørdag og søndag, hvor altså kun én ud af syv får havregryn. I Østjylland spiser de 13% mere havregryn til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Havregryn er for de yngre Jo yngre du er, jo mere havregryn spiser du.

Read also

Hvad er typisk dansk at spise?

Hvad der er typisk dansk mad kan være svært at definere, men vi mener at det ikke nødvendigvis er no Read More

Hvad spiser man til frokost i Danmark?

I vores madunivers kan du finde en masse gode og inspirerende opskrifter på en lækker frokost. Froko Read More

Ubaldo Keeling
Ubaldo Keeling
2025-07-24 12:42:24
Count answers : 15
0
Havregryn rydder bordet som et af de bedste produkter til at starte dagen med. Du skal heller ikke kimse ad de lette løsninger – som for eksempel et stykke rugbrød med mager ost. Gå efter madvarer, der er mærket med fuldkornslogoet, så er du sikker på, at der er sat grænser for indholdet af sukker og salt – og at de er fiberrige fra fuldkorn. Så med de to in mente, så er rugbrød eller havregryn to helt oplagte kandidater og godt valg til morgenmaden. Overnight oats med chia, havregrød med æble, fuldkornsboller med rodfrugter, hjemmebagt fuldkornsrugbrød og granola er også lækre opskrifter på sund og ikke mindst mættende morgenmad.
Lesley Toy
Lesley Toy
2025-07-24 11:21:54
Count answers : 15
0
Danskernes helt store favoritter til dagens første måltid er yoghurt og skyr, som 4 ud af 10 danskere spiser til morgenmad. Det er skarpt efterfulgt af brød med ost (37 procent), havregryn (31 procent) og brød med pålæg (29 procent), som er de madvarer, flest danskere spiser til morgenmad. Yoghurt, brød med ost og havregryn er favoritterne. Danskerne spiser typisk yoghurt/skyr (39 procent), brød med ost (37 procent), havregryn (31 procent) og brød med pålæg (29 procent) til morgenmad i hverdagen. Hele 75 procent af os spiser typisk det samme hver morgen.

Read also

Hvad spiser svensker til morgenmad?

Svenskere er fans af en ret, som er en fantastisk måde at bruge tørre stykker rugbrød. En sandwich Read More

Hvad spiser danskerne mest til frokost?

På førstepladsen over mest spise retter i Danmark i 2024 finder vi fortsat ”rugbrød med pålæg”, der Read More