:

Hvorfor får jeg det dårligt, når jeg spiser æg?

Reyna Gaylord
Reyna Gaylord
2025-07-28 01:56:58
Count answers : 3
0
Allergi over for æg kan give symptomer som opkastning og diarré, høfeber med symptomer fra øjne og næse, astma eller eksem. Symptomerne kan komme umiddelbart efter, at man har spist noget med æg i, men reaktionen kan også vise sig senere. Æggets allergifremkaldende stoffer ødelægges ikke af varme. Derfor får du symptomer, uanset om æggene er kogt, stegt eller bagt. Ved ægallergi er det vigtigt at der holdes 100% ægfri diæt, da selv små mængder ægprotein vil kunne udløse symptomer.
Luella Effertz
Luella Effertz
2025-07-21 02:44:46
Count answers : 6
0
Risikoen for at blive syg af salmonella fra danske æg er meget lille. Hvis du vil være mere sikker, kan du spritte æggeskallen af for at fjerne snavs og eventuelle bakterier. Du bør dog bruge pasteuriserede æg, hvis du vil være helt sikker eller laver mad til for eksempel små børn, syge eller ældre mennesker. Det er så godt som sikkert at spise blødkogte danske æg, men hvis du vil være på den sikre side, eller hvis du laver mad til små børn, syge og ældre mennesker, bør du servere æggene hårdkogte. Du bør opbevare æg på køl. Både af hensyn til fødevaresikkerheden og holdbarheden af æggene. Bakterier vokser bedre ved stuetemperatur end ved køleskabstemperatur. Der er meget lille sandsynlighed for salmonella i danske æg, men skulle der være salmonella, vil bakterien ikke vokse ved køleskabstemperatur.
Damian Dickinson
Damian Dickinson
2025-07-13 09:17:39
Count answers : 1
0
Hvorfor får jeg det dårligt, når jeg spiser æg? Æg, rogn og lever har historisk set været meget udskældt, da det er madvarer som har et højt indhold af kolesterol. Tidligere troede man også, at æggets høje indhold af kolesterol var årsagen til at blodets kolesteroltal blev for højt. Men i dag ved vi, at årsagen til forhøjet kolesterol er mættet fedt. Kolesterolniveauet i blodet afhænger derfor af kostens indhold af mættet fedt dvs. fedt fra dyreriget, og ikke af madens indhold af kolesterol, som man ellers skulle tro. Du må derfor gerne spise æg, selvom dit kolesteroltal er højt. Spar i stedet på det mættede fedt.