:

Hvordan griller man hvidløgsbrød?

Cody Breitenberg
Cody Breitenberg
2025-08-06 08:19:03
Count answers : 16
0
Der er noget særligt over duften af nygrillet brød med smør og hvidløg. Denne opskrift fra Det Danske Bagerlandshold giver dig lækre hvidløgsbrød med masser af smag og sprød skorpe – lige til at dele ved grillen, som tilbehør eller bare som en lille snack i solen.
Loren Green
Loren Green
2025-07-29 22:32:03
Count answers : 24
0
Om du bager dette hvidløgsbrød i en pizzaovn, eller på en stenplade i din grill, er fuldstændig underordnet. Til sidst æltes dejen sammen med hænderne - dejen skal føles smidig og elastisk. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 60 min. Imens tænder du op i din grill med din pizzasten oven på risten. Temperaturen skal op på min. 300° grader. Når dejen er hævet færdig, fordeler du dejen i 3-4 lige store stykker. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til pizzastørrelse, eller hvad der nu passer med din pizzasten i grillen. Dejen må ikke være for tyk - maks 3 mm. i tykkelsen. Pres hvidløg ned i en skål og bland det med en god olivenolie. Pensl dejen med hvidløgsolien. Skær bøfmozzarellaen ud i tynde skiver og fordel en 3-4 skiver på hvert hvidløgsbrød. Bag nu hvidløgsbrødet på grillen i en 3-4 min. eller til den har fået en fin sprød skorpe. Drys det nybagte hvidløgsbrød med friskhakket oregano fra haven og skær hvidløgsbrødet ud i små slices. Jeg lod temperaturen komme op på 350° grader, og i løbet af to minutter, stod jeg med hjemmebagt hvidløgsbrød af bedste skuffe.

Read also

Kan man bage brød i en grill?

Det er meget nemmere at grille brød, end du tror – nogle opskrifter kræver ikke engang æltning. Sel Read More

Hvorfor skal der salt i brød?

Salt brugt i de rette mængder, er med til at fremhæve og løfte smagen af korn og give dig et lækkert Read More

Brenden Ryan
Brenden Ryan
2025-07-26 16:27:57
Count answers : 19
0
Skiverne skal grilles til de er lækre sprøde udenpå, men fortsat “bløde” og seje i midten. Pensl brødskiverne med rigeligt olie på alle leder og kanter, og grill dem over indirekte varme til de er lækre gyldne og sprøde. Vend dem et par gange undervejs så ikke de brænder på. Brødet må gerne være daggammelt og skal gerne være af den “seje” type for at opnå det bedste resultat.
Katharina Franecki
Katharina Franecki
2025-07-16 10:20:48
Count answers : 16
0
Skær tykke skiver på skråt halvvejs ned gennem brødet. Først den ene vej, så den anden. Rør smør sammen med knust hvidløg, hakket persille, salt, peber og cheddar. Prop massen ned i revnerne på begge leder på brødet. Læg forsigtigt brødet ind i midten af grillen og grill det 10-12 min, til osten er smeltet og skorpen er sprød. Du kan selvfølgelig sagtens lave brødet i ovnen, hvis din grill ikke lige er tændt. Spis det mens det er varmt og osten er blød og Sexy. Du kan prøve at variere fyldet lidt. Prøv fx. en mexi-udgave med koriander i stedet for persille og lidt finthakket syltet jalapenos. Eller smuldret feta i stedet for cheddar og rosmarin i stedet for persille.

Read also

Kan man bage brød i en Weber grill?

Kan man bage brød i en Weber grill? Bland vand, salt og gær. Tilsæt mel, og rør dejen sammen, den Read More

Kan man bruge foliebakke på gasgrill?

Drop foliebakkerne og brug i stedet et billigt rustfri stål bradepande. Det kan let vaskes op og ho Read More

Leanna Weimann
Leanna Weimann
2025-07-08 03:55:13
Count answers : 14
0
For at grille hvidløgsbrød skal du først bage brødene i en grill med indirekte varme. Varmen i grillen styres af mængden af kul. Læg en bagesten eller en pizzasten oven på grillristen, lad den blive varm og bag brødene på den. Læg brødene på bagepapir, så er de nemmere at flytte over på bagestenen. Bagetid på grill er ca. 5-8 min. Straks brødene kommer ud af ovnen/grillen pensles de med en blanding af smeltet smør, knust hvidløg og finthakket persille.
Doyle Hammes
Doyle Hammes
2025-07-08 02:55:34
Count answers : 17
0
Tryk dejen ud så tyndt som muligt, og bag på grillen i en smurt alubakke. Bag ca. 3 minutter på hver side. Smør brødet med det smeltet krydderurt smør. Et godt tip: Du kan også vælge at stege dine hvidløgsbrød på panden. Steg dem på hver side til brødet bliver godt gyldent.

Read also

Hvad giver store lufthuller i brød?

Det handler om ikke at håndtere dejen for meget og slå luften ud af den. Dit brød skulle nu gerne h Read More

Hvorfor skal gærdej hæve to gange?

Gær er en ingrediens, der kan være svær at Hanna, hvis ikke den bliver håndteret på en særlig måde. Read More