:

Hvor mange kartofler pr. person til kold kartoffelsalat?

Mauricio Toy
Mauricio Toy
2025-07-15 00:53:00
Count answers : 2
0
INGREDIENSER 2 personer 375 g kartofler Havsalt 100 g ærter, friske 62 g sukkerærter ½ lille rødløg ¼ bundt urter, fx basilikum, dild eller persille 50 g ærteskud 2 spsk. pinjekerner 25 g fetaost Dressing: 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie ½ spsk. akaciehonning ½ spsk. grov sennep ¼ økocitron, saften Havsalt Sort peber, friskkværnet
Jayson Beier
Jayson Beier
2025-07-08 01:41:53
Count answers : 4
0
Beregn ca. 200 gram rå kartoffel med skræl pr. person 1 kg. kartofler Kartoffelsalat kan spises året rundt, men er især velegnet om sommeren når der er nye danske kartofler. Forholdet mellem mayonnaise og creme fraiche bestemmer konsistensen og fedmen i din dressing. Du kan også give din kartoffelsalat et helt andet udtryk, ved f.eks. at tilsætte karry til dressingen. Er din dressing blevet for fed, så kan du give den lidt citronsaft. Kartoffelsalat stammer oprindelig fra tyskland, og findes i mange variationer Ret Hovedret, Tilbehør Antal 5 personer En kartoffelsalat må efter min mening gerne være cremet, men også indeholde noget sprødhed og syre. Prøv også lidt chili sammen med, og du har en spicy asiatisk inspireret kartoffelsalat. Prøv også at lave en god pesto og dryppe hen over din kartoffelsalat. Du kan også vælge at tilsætte pesto direkte til din dressing inden du vender kartoflerne i. Friske krydderurter som purløg, dild, persille eller karse passer godt til kartoffelsalat, og kan med fordel vendes i salaten og/eller bruges som pynt på toppen. Gør du dette erstatter du blot sennep med karry, og får derved en cremet gul kartoffelsalat. Hvis du pisker creme fraiche for meget, så bliver den tynd. Når kartoflerne er næsten møre – De må gerne have lidt bid – hældes vandet fra og kartoflerne hældes over i et fad og sættes til afkøling. Ønsker du en “lettere” kartoffelsalat, så bruger du lidt mindre mayonnaise, og omvendt hvis du gerne vil have en federe og lidt tykkere konsistens, så bruger du mere mayonnaise.
Carmel Gislason
Carmel Gislason
2025-06-29 07:50:17
Count answers : 3
0
Kartofler, uskrællede: 250 g Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 g mad pr. person. Mængde forret pr. person Mængde tilbehør pr. person Ovenstående oversigt er et gennemsnit. Har du rester tilovers fra et middagsselskab, kan de sagtens spises i dagene efter. Du kender dine gæster bedst, så beregn fx mere kød, hvis der er en rigtig kødelsker i selskabet. Hvor mange kartofler er det lige, 6 mennesker spiser? Find masser af inspiration til at få resterne brugt i nye spændende retter her, så du undgår madspild. Kød med ben: 250 g Kød uden ben til steg: 150-200 g Kød uden ben til gryderetter: 100-150 g Hakket kød: 100-125 g Pølser: 150-200 g Spareribs: 750 g Laks: 125-200 g Rødspætte: 200-250 g Rødspættefilet: 125-200 g Mængde dessert pr. person Dessert: 150-250 g Ost: 50 g pr. person Her får du en genial liste, så du kan se, hvor meget mad du skal tilberede pr. person, næste gang du får gæster eller har glemt, hvor meget pasta 1 person spiser. Du kan også trylle nye lækre retter frem. Kødrester fungerer fx fremragende i biksemad, tærter, æggekager osv. Forret: 150-250 g Suppe: 2½-3 dl Mængde tilbehør pr. person Pasta, tørret: 75-100 g Pasta, frisk: 125-150 g Nudler: 75-100 g Ris: 70 g (1 dl) Couscous: 75 g Grøntsager: 150 g Salat: 125 g Sauce: 1 dl Mængde kød pr. person Mængde dessert pr. person none
Clinton Bahringer
Clinton Bahringer
2025-06-29 07:45:06
Count answers : 3
0
Antal 4 pers. 1 kg kartofler, kogte og afkølede
Orion Kreiger
Orion Kreiger
2025-06-29 05:49:04
Count answers : 2
0
En god tommelfingerregel er at beregne cirka 250 gram kartofler pr. person. Det vil sige omkring 1 kilo til 4-6 personer. Det er sådan cirka.fire små nye kogte kartofler med skræl pr. kvinde eller mand. 250 gram – så mange kartofler skal du regne med pr. person, når du laver kartoffelsalat.