:

Hvilken mad slanker mest?

Maiya Morar
Maiya Morar
2025-07-19 14:26:31
Count answers : 5
0
Rugkerner indeholder store mængder sunde kostfibre, der mætter godt og længe, sætter fordøjelsessystemet på overarbejde og dermed gavner forbrændingen. Tun er meget fedtfattigt og sprængfyldt med protein, der kalorie for kalorie mætter godt. Denne effekt forstærkes, hvis du spiser mejeriprodukter som f.eks. skyr, der indeholder proteinet kasein, der frigøres langsomt fra fordøjelsessystemet. Selvom avocado er fed, så indeholder den store mængder enkeltumættede fedtsyrer, der på grund af deres kemiske sammensætning hjælper til at slippe af med fedtet, særligt i bughulen. Parmesanost er sprængfyldt med proteiner, der rummer de samme slankefordele som andre proteiner. Stærke krydderier som bl.a. chili indeholder stoffet capsaicin, der provokerer nervesystemet og muskelcellerne, så de producerer varme og øger kropstemperaturen. Ligesom fuldkorn indeholder bønner masser sunde kostfibre. Kål indeholder masser af fibre og sunde plantestoffer og stort set intet fedt eller kulhydrater.
Jake Fadel
Jake Fadel
2025-07-19 14:25:31
Count answers : 5
0
BANAN OG AVOCADO er begge gode valg, når du vil spise mættende mad. Kostfibre er nemlig den sikre vej til en langvarig mæthedsfornemmelse, der gør, at du ikke så nemt bliver fristet af kaloriebomber mellem måltiderne. Alle former for kål har fortjent en æresplads på din tallerken. Ærter, bønner og en lille smule avocado, så er du godt kørende på både fiber- og mæthedsfronten. Nap en banan eller en håndfuld hindbær til at stille både den lille og den søde sult.
Lucius Breitenberg
Lucius Breitenberg
2025-07-19 11:22:07
Count answers : 7
0
Spis mange grøntsager - fx gulerødder som snack, råkost til frokost og masser af grove grøntsager, fx kål og rodfrugter i varme gryde- og ovnretter. Spis efter tallerkenmodellen. Fyld halvdelen af tallerkenen med grøntsager, og del den anden halvdel op mellem kulhydrat, fx fuldkornsbrød og magert protein, fx fisk. Spis mange proteiner. Protein mætter mere end kulhydrater og fedt. Vælg fisk, fjerkræ og bælgfrugter. Vælg havregryn og mysli med lavt fedtindhold og sukkerindhold, fremfor sødt morgenmadsknas. Vælg brune ris og fuldkornspasta, i stedet for de polerede udgaver. De rummer flere fibre, som hjælper dit vægttab på vej.